Archive for november, 2007

Godmorgon

fredag, november 30th, 2007

Hägsarve fredag !!!! 06:51

Kära bloggläsare!

Väckarklockan säger att det är morgon men om det inte hade varit för den kunde man tro att det ännu är midnatt. Det är jättemörkt ute. Fast jag känner mig pigg och det är man ju inte på natten. Idag är det fredag, härligt ur många aspekter. Vi behöver inte gräla om morgontidningen till exempel. H kom just in med hela famnen full med tidningar, Land och alla dess bilagor, GA och jag tror också ATL.  De morgnar då det bara är GA utbryter ett tidningskrig därnere i köket. Jag hävdar att tidningen är min då jag får den som frilansersättning. H tycker att så kan man inte tänka och säger att han måste läsa den före mig för sedan är den full av smör och brödsmulor. Och så har han den i evigheter, läser minsta insändare, alla vedannonser, tar den med sig in på toa….Vilket är värst? Att ta med den in på toa eller att få några ynka brödsmolor i den? Nu ringer kyrkklockorna, klockan är sju.

Mer strumpor

torsdag, november 29th, 2007

Har fått tips av Veronica om att familjen ska ha gemensamma strumpor, att det då blir lättare att para ihop. I vår familj har vi redan likadana strumpor, fast i olika storlekar. Ibland hamnar strumporna i fel låda. Det ser kul ut när en morgontrött H kämpar med att få på en liten pojkstrumpa på sina fyrtiofyror. Den lilla pojkstrumpan sitter som ett korvskinn och slutar alldeles vid fotknölarna. Det ser också kul ut när H går omkring härute i snålblåsten med en liten, randig bamsemössa på skulten. Hans egna mössor är hela tiden på driven.

Mien

Strumpor och matematik

onsdag, november 28th, 2007

Hägsarve Kl 23:14

Det är det där med strumpor. Har precis försökt para ihop några par ur en jättehög med udda. Hur kan det bli så enormt med strumpor egentligen? Men, om man räknar lite så är det inte så konstigt. Vi är fem i familjen (sex om man räknar med den vita knähunden men hon använder ju inte strumpor) och varje person tar på sig ett par rena strumpor om dagen. Det blir 5 gånger 2 strumpor = 10 per dag eller 70 strumpor i veckan. Och så byter flera av familjemedlemmarna strumpor flera gånger per dag efter olika aktiviteter så som idrottslektion, lammklippning, simning, friidrott eller bara vanlig attack av fotsvett. Säg att alla fem tre gånger i veckan gör av med ett par extra strumpor ( det är det minsta!). Det blir 5 gånger, hm vad blir det nu, ….5 personer gånger 2 strumpor gånger 3 dagar…det måste väl bli 30 strumpor till. Det betyder att 100 strumpor ska tvättas varje vecka, eller 50 par, men de rackarna håller ju aldrig ihop så jag föredrar att räkna dem som 100 singelstrumpor. Etthundra strumpor! Gångrar man det med 52 så blir det 5200 strumpor på ett år!!! Fast det är nog lite missvisande, på somrarna gås det mycket barfota här. Men ändå! Inte konstigt det blir problem.

Mien 

Dråpligt

mndag, november 26th, 2007

måndag kväll kl 22.10

Först av allt så vill jag tacka mamma som hjälper mig med allt möjligt hela tiden, bakar sjuttitolv mjuka pepparkakor som ska säljas till förmån för dotterns klassresa till exempel. Lagar sonens favoritjeans och hämtar honom på simningen. Lägger upp lucialinnen (har visst glömt fråga dig om det i år…). Stort tack också till faster Stina som hjälpt mig i Roma hela helgen på marknaden. Servar med kaffe och macka och är behjälpligt på alla de vis.

Det var förresten faster Stina som tipsade mig om att kolla på Plus. Jag har nämligen varit utan mobiltelefon sedan i augusti. Jag köpte den finaste och dyraste mobilen i våras men så slutade den helt plötsligt att ta laddning. Lugnt, tänkte jag eftersom den stora firman i Visby, där jag köpte mobilen, även övertalade mig att köpa en försäkring. Egentligen har H och jag en deal om att bara köpa sådana här saker på Hemse men nu hade de ju ett sånt bra erbjudande i stan och jag råkade befinna mig där just då. Jag tog för givet att stora firman, i och med min försäkring, skulle ge mig en ny telefon i utbyte mot den trasiga. Men icke sa Nicke. Tre gånger har de rätt att skicka iväg telefonen på lagning. Min är iväg för andra gången. Första gången kom den tillbaka lika trasig som jag skickade iväg den. Mycket strul och krångel har det varit. Nu har den varit borta i nästan två månader och jag har inte hört ett knyst. H är övertygad om att jag aldrig kommer att få se den igen. Han skrattar när jag tar fram min tioåriga tegelsten och försöker knappa på de helt utslitna knapparna. Dottern, som är lika gammal som telefonen, skäms och ber mig lägga undan den så att ingen ska se. Jag är helt övertygad om att handlarna på Hemse aldrig hade låtit mig gå utan mobil hela hösten!!! Hädanefter ska jag handla ALLT på Hemse! Promise!

Nu till faster Stinas tips. Hon sa att Plus handlade om just det här förra veckan, mobiler som inte blir lagade utan bara skickas runt, runt. Ikväll gick jag in på webben och kollade på programmet. Det handlade om Lovisa och hennes trasiga kamera och Lovisa är en nära vän till mig! Hon flyttade från Buttle till Trosa förra året och nu satt hon där på dataskärmen och hade samma problem som jag. Dråpligt! Jag ringde henne genast och vi har nog pratat i en timme. Hon hälsar till alla hon känner genom

Mien

Måste köpa igloodräkt

mndag, november 26th, 2007

måndag Kl 07:33

Hej lilla blogg!

Jag har försovit mig. Hjälp! Jag ska gå direkt ut i bilen nu och ta lille treåringen med mig till dagis. Det gick rätt bra i Roma igår….åkte ju dit en sväng ändå. Hade två barn med mig. Treåringen blev lite lack till slut på att sälja böcker. Satt och skrek vid vårt bord: -Här säljer vi iiiinte böcker! Och när det kom en kund: -Hjälp vilken farlig ödla! och så tog han betäckning under bordet. Men det hjälpte. Folk skrattade och köpte böcker. Måste köpa en igloodräkt till treåringen som han kan ha på söndag när vi ska sälja på julskyltningen i stan. Då ska han stå ute hela dan.

Mien

Bagare?

lrdag, november 24th, 2007

lördagkväll Kl 20:58 

Kära blogg!

Efter dagens julmarknad på Lövsta har jag bestämt följande: jag ska sluta skriva och lära mig baka istället. Bröd verkar vara betydligt mera lättsålt än böcker. Jag är glad över allt bröd som blev sålt idag men nog smakar det lite surlimpa i halsen om jag känner efter…..

Jag hade väl lite otur igen kanske… hamnade längst upp på en övervåning, längst in i ett hörn. Ingen hittade mig. Jag tyckte verkligen att vi, faster Stina, dottern och jag, hade fixat till mitt bord, med ljusslingor och vackert pynt, men det hjälpte föga. Som tur var hade faster Stina med en stor skål med faster Bettans piggottar att bjuda på, annars vete fåglarna om jag haft några människor alls vid mitt bord. Och sedan så syntes det säkert att vi inte var riktigt bekväma där i vårt hörn. Det var inne och varmt, det var skramlig julmusik från CD-spelare och det var lysrörsbelysning.  Jag hade min ljuslykta med mig men alla former av levande ljus var förbjudna. Jag fick nästan ihop till bordshyran men om man räknar in de två lotterivinsterna man var skyldig att skänka Sällskapet och diesel tor Roma så gick jag back. Så nu har jag fattat följande beslut: imorgon åker jag inte dit. Jag är hemma och mår bra med mina barn istället, kör på simtävling och hockeyträning. Faster Stina håller ställningarna på Lövsta. Tack för det!

Mien

som ikväll råkade ut för att någon ristade in ett jättestort CP i dammet på bakrutan på bilen då vi var och handlade på Hemse. Inga andra bilar var drabbade. Ytterligare ett tecken på att övergå till någon annan verksamhet kanske?

Roma

lrdag, november 24th, 2007

lördag Kl 06:59

Nyss utkommen från duschen. Sitter och försöker tänka på allt som ska packas i bilen. Idag är det nämligen Hushållningssällskapets julmarknad i Roma och jag ska dit och (förhoppningsvis) sälja lite böcker. Det går trögt med bokförsäljningen så jag har fått lite dåligt självförtroende. Men det är väl bara att kämpa på. Undrar om det blir som sist, inne på Bokia, bara en massa tanter som vill prata och inte köpa. Nu ringer kyrkklockorna och det är hög tid att börja kånka bokkartonger. Vi hörs ikväll.

Mien 

Varför igen

fredag, november 23rd, 2007

Mina kompisars dotter har fått diabetes. Så orättvist. Deras barn äter bara nyttig mat, hemkokt sylt och vegetariska biffar. Varför ska de drabbas? Tur i oturen så är den drabbade en ovanligt klok liten flicka så hon kommer att klara det här med diabetes galant, men det är en så stor sorg ändå. Varför ska barn drabbas av livslång sjukdom? Tur att barn tar allting så naturligt och tur att barn är så positiva. Vi vuxna är ju inte funtade så.

Mien

Ensilagehack

onsdag, november 21st, 2007

 Hägsarve Kl 06:48

H är så nöjd. I år har vi gått ifrån rundbalssystemet och utfodrar våra lamm med ensilagehack. Lammen slipper slita och dra för att få i sig mat och det blir mindre med spill. Tackorna får i sig 30 % mer foder och fodret är bättre och godare. Låter bra alltihop men det där hacket fastnar i barnens kläder och i hundens päls. Hela vårt hem ser ut som ett foderbord. Drog just ur lakanen ur våra sängar, de är fulla med hack. När man tar av treåringen stövlarna på dagis så ramlar det ut en hög hack på golvet från varje stövel. Nu ska jag öpnna rensluckan på tvättmaskinen, centrifugeringen funkar inte som den ska. Misstänker att luckan är igensatt med hack. Någon har spillt ut saft på köksgolvet och i det klibbiga så har det fastnat hack. Jag tror inte att H har märkt att vi har hack överallt. Jag får väl gå ner och hacka lite på honom så han eventuellt blir varse problemet.

Länka till bloggkartan

tisdag, november 20th, 2007

Nej, jag är ännu inte med på bloggkartan. Man ska tydligen länka dit i ett inlägg som man skriver så nu försöker jag göra det: Jag har placerat min blogg i >ahref=”http://bloggkartan.se/registrera/8030/hablingbo/”>Hablingbo</a> på bloggkartan.se 

Det känns som om det är lite abra kadabra över det här, vi får väl se om det blir några nya sängar eller så….

Mien