Archive for februari, 2008

Motljus på Gustavsvik

onsdag, februari 27th, 2008

Kusiner i motljus i Örebro

Klockan är 02:19 och jag är nyss hemkommen från Arboga, Örebro och Eskilstuna. På bilden ser ni fem barn i motljus. Solen sken och ingen kunde titta in i kameran. Antar att man då kan fota barn ur en annan vinkel men jag lyckades inte flytta på alla samtidigt. Här är alla fem på väg in till Gustasviks äventyrsbad i Örebro www.gustavsvik.se . Det var sådär, lite halvsunkigt och inte så kul för de små. De stora gillade rutschbanorna för där gick det fort och man slog sig. Bäst var utomhusbassängen, att sitta i kalluften ute och sen dyka ner i varmt vatten, det var hela behållningen.

En dag var de stora, snart 7 och 10 år, på www.busborgen.se i Västerås. De hade kul där.

Mien  

Upptäcka våren till häst?

lrdag, februari 23rd, 2008

Olivia V och dottern

Lite avundsjuk blir man ju när man ser det här men jag ska ABSOLUT inte ha en egen häst och rida ut med dottern. Men visst kollar man på hästnet lite nu och då och visst skulle det vara kul med en stor, härlig nordsvensk….Men som sagt, det kommer inte att ske!

Mien

Lapascha och Olivia V vid Vasstäde i H-bo

lrdag, februari 23rd, 2008

Båda våra ponnysar

Det är så kul med ponnysarna! Olivia V 13 år,  till höger, som min flicka rider, börjar gå in i högdräktigheten men tycker ändå det är kul med uteritter. Lapascha 26 år, till vänster, som dotterns väninna rider, har enormt med energi och livsglädje! Hon är gammal SM-veteran i ponnyhoppning.

- Men det var förr i tiden, säger hon. Och då var hindrena högre!

Nu har Olivia gått på mammaledigt så det var Lapascha som fick åka på lektion i morse. Jag var lite ängslig över lastningen, jag har inte lastat henne så många gånger förut. Det blev lite stressigt, jag hann knappt få ner bryggan till transporten så var Lapascha på, hon lastade sig själv kan man säga. Hon undrade om vi skulle till SM men jag sa att vi bara skulle till Grötlingbo på hopplektion. Hon var nöjd med det också. 

Mien

Annelies önskedröm?

lrdag, februari 23rd, 2008

Ett kvitto med märkliga titlar…

Jag har nödtorftigt försökt att städa av hemmet innan jag drar iväg med barnen på sportlovsutflykt till fastlandet imorgon. H är inte ledig så han får vara hemma och jobba, elda i pannan och mata djur. Tillbaka till städningen, jag hittade ett mystiskt kvitto i köket och började genast undra. Vem i vår familj har handlat titlar som

1. Annelies önskedröm…

2. Danielles hemliga…

3. Extreme puls: stride…

4. Sista chansen…?

Jag hann riktigt börja elda upp mig, men så kom jag på att kvittot är mitt! Jag har handlat böcker till barnen, hästböcker och skateboardbok. Helt säker, jag lovar…

Mien

Pizzabullar!

onsdag, februari 20th, 2008

Varje fredag bakar treåringen pizzabullar. Det är hans fredagsmys. Samma ingredienser om och om igen. H och jag har redan ikväll handlat hem det som behövs till på fredag. Pizzabullarna blir rätt goda faktiskt men man är ju som förälder rätt så trött när fredagskvällen kommer så man längtar ju inte alltid efter att få baka med en treåring. Men treåringen längtar. Igår kväll slumrade jag till framför TV:n. Då passade treåringen på att pyssla lite. Han ändrade omslag på två låneböcker. Klistrade fast teckningar på bak- och framsidor av böckerna. Undrar vad Christina på Havdhemsbibblan säger om det? Nu ska H ha datorn. Han ska skriva årsberättelse för Hablingbo Röda Korskrets.

Mien 

Parasiter?

tisdag, februari 19th, 2008

Igår gick jag in på apoteket för att köpa maskmedel till vår gamla ponny som vi tycker är så mager, trots att hon äter som en häst! Från och med 15 oktober -07 är allt maskmedel receptbelagt och skrivs endast ut av veterinär. Varför då? Jag har alltid kunnat köpa maskmedel till lammen när man har misstänkt att de har mask. Nu måste man ordna och krångla med recept och det blir mycket dyrare. Nu har jag i alla fall recept på parasitdödare, en pasta med äppelsmak, hoppas hon gillar det.

Mien

Efterlysning!

sndag, februari 17th, 2008

Min väninna Vero efterlyser annorlunda, spännande vägskyltar. Exemel på sådan är skylten här i Hablingbo där det står Antikt och massage. En annan av mina favoriter är Drop in yoga på Havdhem. Det är skyltar som får en att fantisera och undra. I Buttle finns Lammskinn och biprodukter. Nu efterlyser vi fler skyltar på Gotland av den här karaktären. Skynda att tipsa! Tryck på knappen No comment här under och skriv in ditt tips.

Mien

Två killar med klös!

sndag, februari 17th, 2008

Hemmansägaren och Tiger

Nu funkar det igen! Tack Gabriel! Här ser ni två av mina favoriter. I vårsolen mot ladugårdsväggen! Lägg märke till Hemmansägarens laglapp på ärmen. Min syster kommenterade att det inte är så ofta man ser lappade kläder längre och att det är vackert med välgjorda lagningar. Jag håller med henne! Och passar på att tacka faster Stina för allt lagningsjobb. Och mamma! Nu kanske någon undrar hur man kan få ett hål på ärmen? Vid lammklippning kan kläderna gå sönder på de mest märkliga ställen. Nu ska jag fira söndag och se I en annan del av Köping, ett av mina favoritprogram. Jag blir varm i magen och glad av att se det.

Mien

Server och XXXL mannekäng!

sndag, februari 17th, 2008

Hej!

Servern (vad är en server egentligen?) har legat nere, därför har jag inte skrivit. H fick maginfluensa light, trodde vi. Det är bara det att det håller i sig dag efter dag. Så brukar det vara med honom. När Stålmannen får nåt åt magen så kroknar han. Eller åtminstone så håller han sig hemomkring, i närheten av en toa.

Efter serverhaveriet eller serverbytet eller vad det var så kan jag inte längre ladda upp bilder. Nu ska jag ringa min datatekniker Gabriel och se om han kan fixa det.

Nu har jag blivit erbjuden att medverka i tre olika grejer på internationella kvinnodagen 8 mars:

1. Gå på LRF:s jippo Bondbrudar. (mamma tänker gå….)

2. Delta i en middag i stan med 60 andra kvinnor och där läsa högt ur min bok “Mejl från gården”.

3. Gå mannekäng på en modevisning. De har svårt att få tag i en modell som drar större storlekar och då kom de på att fråga mig.

Vad tycker ni att jag ska göra?

Mien

Just nu längtar jag bort…

torsdag, februari 14th, 2008

…eller åtminstone efter att vi ska bli friska. Hörde just H:s röst därnerifrån:

-Det är typiskt barn att spy på olämpliga ställen!

och sen en massa skrammel av skurhinkar. Jag bara undrar VAD det är som råkat illa ut nu?

Mien