Archive for september, 2008

Alla vägar bär till Hemse…

tisdag, september 30th, 2008

Imorgon är det Hemse stortorgdag! Jag kommer att finnas i GA:s monter där jag delar ut tidningar, säljer prenumerationer och Mejl från gården. Montern brukar vara placerad mellan bibblan och Konsum. Kom gärna förbi och prata lite strunt! Henrik ska trycka upp några fula löpsedlar med Bison och mig på har han hotat med, men det är bara att le och se glad ut….Jag är borta mellan halv tolv och halv ett då jag hämtar mina barn i Havdhem. Barnen har kort dag för att kunna njuta hela eftermiddagen. Mamma ska hämta lille H så att han också får njuta. Karuseller, sockervadd och gräddbullar, YES!!!

Mien

Kul från svägerskan

mndag, september 29th, 2008

 En svägerska till mig skickar en massa humor hela tiden. Det är berättelser som handlar om mäns tillkortakommanden. De flesta av historierna och bildserierna passar inte för publicering men den här var rätt rumsren.

En man och hans fru är ute och kör med bilen, då de blir stoppade av polisen.


Följande konversation uppstår.
Mannen: ‘Vad är problemet, konstapeln?’
Polisen: ‘Du körde i minst 75 på en 50-väg.’
Mannen: ‘Nej, nej, jag körde i max 60.’
Frun: ‘Åh, Harry. Du körde i
80. (Mannen blänger på sin fru.)
Polisen: ‘Du får också böter för ditt trasiga stoppljus.’
Mannen: Trasigt stoppljus? Det visste jag ingenting om!’
Frun: ‘Åh, Harry. Du har vetat om det i veckor.’ (Mannen blänger på sin fru.)
Polisen: ‘Jag kommer också ge er böter för att ni inte använder ert säkerhetsbälte.’
Mannen: ‘Åh, jag tog precis av mig det då ni kom gående mot bilen.’
Frun: ‘Åh, Harry. Du använder aldrig säkerhetsbälte.’
Då vänder sig mannen mot sin fru och skriker: ‘Håll käften!’
Polisen vänder sig till frun och frågar: ‘Skriker din man alltid till dig på det viset?’
Frun svarar: ‘Nej, bara då han är full

Fillifjonkor till salu!

mndag, september 29th, 2008

Elof mår bättre. Han knatar omkring härhemma men man märker att han ännu är lite omtumlad. Han berättar för alla som vill höra på hur olyckan gick till. Han säger att just som han skulle gå över vägen kom en bil och att det sedan gjorde hemskt ont…..

I helgen har jag sålt livgimbrar. Vi har ännu ett gäng fjolårsgimbrar kvar som är till salu. Den här annonsen satte jag nyss in i tidningen:

Fillifjonkor

Fillifjonkor

13 stycken supergosiga. Kommer på inkallning. Gillar att mysa och gillar god mat.

Typ nåt sånt skrev jag i annonsen. men nu har jag nästan ångrat mig, se hur söta de är! Trist att man inte kan ha kvar alla lamm själv, det är dumt.

Mien

Tobiasregistret

fredag, september 26th, 2008

 Här kommer en uppmaning från faster Julia:

Min kompis Mette har en liten son som behöver en stamcellstransplantation. Han har något som heter Wiskott-Aldrich syndrom. Just nu pågår sökandet efter en passande donator. Är man mellan 18-30 kan man anmäla sej via Tobiasregistret för att eventuellt bli donator. De söker manliga donatorer i första hand.  Jag har lämnat information till de jag känner som är under 30. Gör du det med! Tänk om vi hittar någon som kan hjälpa Viggo eller någon av alla andra som behöver hjälp!  Mer information finns på:http://www.tobiasregistret.se  

Elof, lite bättre idag!

fredag, september 26th, 2008

Det är läskigt när katter blir påkörda. Man vet ju aldrig hur illa skadade de är. Det kan ju vara inre skador på urinblåsa och tarm och de är svåra att åtgärda. Men, Elof verkar må lite bättre idag. Han ligger still, leker inte, men han har druckit vatten och ätit lite. Nu väntar vi bara på att han ska gå på toa, funkar det också så är det lugnt!

En gång blev vår förra katt, Bengt, påkörd. Han släpade sig hem på frambenen, hela bakkroppen var förlamad. Hemmansägaren åkte iväg med honom för att få honom avlivad. Men katt och Hemmansägare kom tillbaka hem igen, veterinären tyckte det var synd att avliva en sån fin katt. Veterinären sa att om bara katten kunde gå på toa så skulle resten säkert lösa sig. I tre veckor var katten förlamad. Vi hade honom instängd i ett sovrum. Vi skötte honom som en långvårdspatient. Sen, helt plötsligt, började han att få bakvagnen att funka igen. Helt otroligt! Detta trodde jag aldrig!

Så nu tror vi att Elof Plutt blir bra också. Barnen har vakat hos honom i natt. Jag ska ringa Agria och få honom försäkrad när han blir frisk igen. Superslarvigt av mig att inte ha gjort det tidigare. När vita knähunden blev sjuk och behövde opereras kostade det närmare 9000 Kr! Då är det skönt att ha försäkring!

Mien

Ledsna öron

torsdag, september 25th, 2008

Från glad och sprallig med stora öron till liten och ynklig med ledsna öron. Ikväll blev Elof påkörd. Vi vet inte hur det går.

Mien

Växa i öronen

torsdag, september 25th, 2008

Som ett litet lönnlöv!

Lille Elof Plutt vågar sig ut allt mer. Igår vågade han sig till och med utanför trädgården. Hemmansägaren och grannen såg honom smyga ända fram till grannens rabarber. Men, när han såg stora storgården med alla maskiner och traktorer sprang han snabbt hem igen. Han är ju ännu liten, inte mycket större än ett lönnlöv.

fast ännu lite rädd och osäker när han är ute…

Och när han blir rädd, då springer han snabbt upp i ett….

Bland stainkörkar u bladar!

…träd. Visst har han börjat växa i sina öron lite? Säg att det är sant? Visst?

Mien

Lammreporter

onsdag, september 24th, 2008

Min nya karriär (?) som lammreporter snubblar framåt. Idag blev jag kontaktad av tidningen Fårskötsel att de vill köpa mitt skottlandsreportage. Jippiii! Fast som han skrev redaktören, så har de just inga pengar men någon liten summa kunde jag få.

http://www.faravelsforbundet.com/index.php/medlem/farskoetsel

Mien

Skördetider

onsdag, september 24th, 2008

pärupptagare

Nu är det skördetider i Hablingbo. Inne hos grannens bullrar det hela dagarna. Man tar upp potatis.

kommersiell odling

Flera säsongsarbetare är i farten.

hobbyodlare

Även hobbyodlarna skördar.

fjuttmorötter

Avkastningen är väl sådär….

Mien

Scener ur ett äktenskap

tisdag, september 23rd, 2008

Det är mycket arbete med att organisera en baggauktion. Allt det praktiska med lokal, betalning, urval, katalog, reklamintäkter, smittskydd. Allt bygger på att det finns frivilliga som ställer upp. En av Hemmansägarens uppgifter var att hämta en läktare i Visby, frakta den till Sjonhem och montera upp den där. Det var kommunens stora läktare som brukar finnas på tornerspelen. H hade engagerat flera av sina elever på Hassela och en lastbil för att forsla allt till Sjonhem. Sedan skulle också en person från kommunen följa med och visa hur man sätter ihop läktaren. H hade också lånat en grannes jätteorange merca som han körde själv.

Lördag morgon ringer kommunpersonen och säger att denne, av olika anledningar, inte kan följa med till Sjonhem. Bingo! Lite halvstressad åker då H mot Visby.

 Grannens jätteoreanga merca

I Visby finns ett tidningsställ hemma hos vår kompis Henrik Radhe som också ska ut till Sjonhem.  För att Hemmansägaren ska slippa krångla sig in i villaområden med lastbilar, elever och läktare ska Henrik åka till honom med tidningsstället. Min uppgift är bara att ta reda på var i Visby Hemmansägaren håller hus så att Henrik kunde lämna över stället.

Scener ur ett äktenskap

 AKT 1

Jag ringer Hemmansägaren på hans mobil.

Jag: Var ska ni hämta läktaren?

Hemmansägaren: Vid Danielssons tryckeri på Verkstadsgatan.

Jag: Var ligger det?

Hemmansägaren: Det vet väl alla! Typiskt dig att inte ha koll på någonting!

Jag, ganska sur: Kan du precisera var det ligger? I vilken del av Visby?

Hemmansägaren, jätteirriterad: Men vad fan! Norra Hansegatan ut bara…..

 AKT 2

Jag ringer Henrik på hans mobil.

Jag: Du ska köra till Danielssons tryckeri på Verkstadsgatan.

Henrik (som bor i Visby, har stenkoll på alla vägar då han jämnt är ute och flänger och far i sitt jobb på GA): Va????

Jag, fortfarande sur: Det ska tydligen alla veta var det ligger.

Henrik (efter en lååång paus): Jaha, jag tror kanske att det är borta vid Flexhuset…..men tror du verkligen att jag kommer att hitta honom?

Jag: Titta efter en orange lastbil!

AKT 3 

Henrik ringer mig på min mobil:

Henrik (garvar så att man inte hör vad han säger): fruehhhhhhiiiiiiii

 Låååångt flak

När Henrik kommer körande på en av Visbys kringleder får han syn på en orange lastbil direkt. Den står stilla tillsammans med en annan lastbil mitt i en korsning i Visby. Runt bilarna hänger ett gäng villrådiga hasselaelever. Deras ledare, Hemmansägaren, står mitt ibland dem. Han ser mycket stressad ut. Hans hår står rakt upp. I ena handen håller han en mobiltelefon som han febrilt ringer kors och tvärs på. I andra handen har han en karta som han viftar med.

Det slutar med att Hemmansägaren, lastbilarna och eleverna blir lotsade av Henrik till det där förbaskade tryckeriet.

Jag är fortfarande sur.

Henrik garvar fortfarande och säger att det hela såg ut som en scen ur filmen Ny i Sverige eller vad den hette.

Mien