Archive for oktober, 2008

Kattuppfostran

fredag, oktober 31st, 2008

fin kisse

Det du tror om mig

Sådan är du mot mig

Hur du ser på mig

Vad du gör mot mig

Hur du lyssnar på mig

Sådan blir jag

 Mien

Spöken

fredag, oktober 31st, 2008

krans

Idag ska man väl egentligen pryda sitt hem med pumpor och spöken. Jag vet inte varför men jag har lite svårt för det. Visst klär jag ut barnen till liemannen och skelett om de ska på maskerad men själv tar jag inte initiativet till det! Dessutom är det fult med orange pumpor tycker jag, visst är den här allhelgonakransen snyggare?

nyfriserad

Lilleman försökte lite med mig i Hemse idag, att vi skulle köpa både det ena och det andra till Halloween. Till slut gick jag med på att köpa grön hårfärg som han kan ha i sitt nyfriserade hår och han var nöjd med det.

 buuuhuuuuuu

Här vid Hägsarve finns det riktiga spöken så det finns inget behov av att hänga upp fejkade dylika. Vi har flera läskiga vindar som är befolkade med andar. Mer om det en annan gång….

Mien

PS. Om ni vill köpa en lika fin krans som min ska ni gå in på Lilla Blomsterhörnan i Hemse. Där pysslar Susanne, Susanne och Marianne ihop vackra saker. DS

Samma lärare!

torsdag, oktober 30th, 2008

Hemmansägarens fröken

De är faktiskt så att Hemmansägaren och Barack Obama har haft samma lärare, Martha Nussbaum. Barack Obama hade henne som lärare vid Harvard, de blev senare kollegor också. Hemmansägaren hade Nussbaum då han läste filosofi,  hon var nämligen gästföreläsare vid filosfen vid Uppsala Universitet. Det var en lång intrevju på P1 häromdagen med Nussbaum då hon berättade hur det var att ha Obama som elev. Hemmansägaren nämndes inte.

Här har jag kopierat lite ur DN:

Martha Nussbaum är som sagt en av USA:s mest kända filosofer, med fokus på klassisk filosofi, speciellt Aristotle. Hon är Ernst Freund Distinguished Service Professor of Law and Ethics vid University of Chicago och hon har också ett djupt intresse för den indiska civilisationen. Det sistnämnda som gör henne unik bland amerikanska filosofer och det är kanske mest den indiska vinkeln som gör henne speciellt intressant i dagens globaliserade värld.

Nussbaum anses vara en av de mest 100 intellektuella i världen!

Men hon ser rätt vanlig ut.

Mien

Lammkorrespondent?

torsdag, oktober 30th, 2008

fårskötsel

Japp, nu är det klart! Jag fick med mitt skottlandsreportage i Fårskötsel. Jag fick modifiera reportaget lite så det fick plats på 2.5. sida vilket jag ändå tycker var mycket plats! Håll koll på numret som kommer 7 november! Tyvärr finns Fårskötsel inte där andra tidningar säljs, jag tror det bara är medlemmar i Fåravelsförbundet som får den. Men gå med i Fåravelsförbundet vettja!

Och så vill Fårskötsel anlita mig för kommande uppdrag! Det låter ju jättekul! Tyvärr tjänar man bara småsummor på sådana här frilansjobb, det är absolut ingenting man kan försörja sig på. Men man lär sig mycket, man tvingas skriva och man tvingas fotografera. Och så handlar det ju om ett ämne som jag kan ganska mycket om - lamm. Det är betydligt mer krävande att skriva en krönika med ett nytt ämne varje gång, det är ett helt annat hantverk. 

Mien

Spaningar

onsdag, oktober 29th, 2008

Berit och Sven

Idag har jag pluggat hela dagen så jag känner mig helt snurrig. Jag ska skriva ett paper som ska vara inlämnat på fredag med titeln Bemötande och förhållningssätt. Ett paper i veckan skriver man på den här distanskursen som jag går i Växjö. Det är rätt kul. Men ibland känner man sig lite ensam. Jag saknar den dagliga kontakten med de människor man har runt omkring sig då man jobbar. Berit och Sven till exempel, det tar hand om den vita knähunden de dagar vi jobbar i skolan båda två, när H arbetar på gården eller klipper lamm är hon med honom. Den vita knähunden har varit hos Berit ( förlåt Sven, men du vet hur Sussi är, hon vill ju helst bara vara med Berit och Hemmansägaren, vi andra kan ju gå och dra något gammalt över oss enligt henne…) sedan hon var valp, alltså i snart 13 år! Den vita knähunden har haft ett fantastiskt hundliv tack vare Berit och Sven! De tar hand om henne som om hon var deras eget barn….Den här fina bilden tog jag på Hemse torgdag, har många fina bilder därifrån som jag inte hunnit lägga upp än.

Har gjort följande spaningar:

1. Det är helgdag på lördag. Alltså kommer det ingen tidning. Alltså ska jag inte skriva krönika. Får spara min text om rädslor till nästa vecka.

2. Min kompis Eva var här igår. Hon har två katter och bor i Sthlm (hon har visst tre barn och en man också…). I Sthlm tar de över 700 Kr för att kastrera en hankatt, honkatt snudd på 1000 Kr och sedan måste katterna ha tratt i 7 dagar. Elof hade ingen tratt.

3. Snart är det november. Den 10 november kl 19:00 ska jag läsa Kura skymningtexten på Hemsebibblan. Så ska jag prata lite om Mejl från gården och så är det musik med Folkans elever.  

3. Det är hög tid att betala räkningar!

Mien

Hund och katt

tisdag, oktober 28th, 2008

Jag vet, det är lite mycket katter nu. Men bara en sista….

knähunden låtsas att hon sover

Elof är jätteförtjust i gamla, sura knähunden. När hon varit borta kommer han och vill hälsa på henne, stryker sig mot henne och vill mysa med hennes päls. Den gamla sura knähunden vill absolut inte mysa med Elof. Hon morrar inte men hon vänder bort huvudet och ser besvärad ut. Eller som här, låtsas att hon sover.

försöker mysa med Sussis päls

Elof ger sig inte. Han är så gullig när han försöker mysa med knähundens rygg. Han lägger sig päls mot päls med henne och då och då fingrar han på henne med sin röda tass. Kärleken är tyvärr helt obesvarad.

Mien

Obama och Hemmansägaren

tisdag, oktober 28th, 2008

HemmansägarenBarak Obama

 Dagens fråga:

Vad har Barack Obama och Hemmansägaren gemensamt?

1. De har haft samma lärare

x. Båda kör Ford Ranger

2. Båda gillar lamm

Klura på den ni!

Mien

Den röde jägaren

mndag, oktober 27th, 2008

Jag kände det på mig från början, att Elof är en ovanligt smart katt. Man fick ögonkontakt med honom direkt. Han lärde sig omedelbart att lystra till sitt namn och att komma på inkallning. Någon sa att man skulle passa sig för att ta en vildkatt för de är inte så smarta och har ofta hjärnskador till följd av näringsbrist. Denne någon hade fel fel fel! Elof var utmärglad och uttorkad när han hittades men intellektet är det minsann inget fel på! Fast han bara är fem månader gammal så fångar han möss som bara den! Idag fick han tag i en liten rackare under äppelboden.

 Elof under äppelboden

Musen låg ganska snart still men Elof var hela tiden i rörelse.

jättedöd mus

Jättedöd mus.

Håller i svans

 Elof har haft lite problem med att mössen rymmer för honom. Då kommer han till oss och jamar och vill att vi ska hjälpa honom leta rätt på musen igen. Men nu har han lärt sig att hålla i dem så de inte kan smita.

leker

Han leker med musen i säkert en timme. Se vilka långa musfångarfingrar han har!

ta den inte!

Och är väldigt på sin vakt att inte jag ska ta musen ifrån honom.

Mien

Lyster i det grå

mndag, oktober 27th, 2008

hund i höst

Nu är det verkligen höst i Hablingbo. Den vita, gamla knähunden längtar efter snö och minusgrader. Hon älskar att ligga ute i en snödriva och njuta! Det är hennes rätta element.

carrots 1

Hösten i Hablingbo har alltid fascinerat mig. Fodermorötterna riktigt lyser i det annars så gråmulna.

carrots 2

Det är svårt att fånga hur morötterna lyser. Kanske gör det sig bättre i en lite suddig bild?

Mien

Musikalen Sune

mndag, oktober 27th, 2008

Göta lejon

 Enda gången jag stressade upp mig lite var när vi skulle ta T-bana från Gärdet till Medborgarplatsen och Göta Lejon. När vi kommer till Gärdets T-banestation är det kö ut på gatan, en hel finlandsfärja står före oss och ska köpa biljetter….det tog nästan 45 minuter innan vi kom på ett tåg. Men sen gick det snabbt. Det var härligt att komma fram kan jag säga! Musikalbiljetterna kostade över 1000 kronor och då vill man inte missa nåt!

 sune

Musikalen Sune handlar lite om tjejtjusaren Sune och hans tjej, Niccolina. Men mest handlar det om att Sunes och Niccolinas familjer är med i en dokusåpa, Årets familj. Det är en massa konstiga tävlingar ledda av Rickard Ohlsson. Jag tyckte det var för lite Sune och för mycket fåniga vuxentävlingar.  Jag hade velat se mer av Benjamin Wahlgren, den duktige pojken som spelade Sune.

De stora barnen tyckte det var kul. De njöt av musiken och dansen. Henning satt mest och tänkte på chokladbollarna man kunde köpa i entrén. Han var för liten för Sune.

http://www.suneandersson.com/

Mien