Archive for juli, 2013

Petras blogg

sndag, juli 7th, 2013

 Det kom ett mejl från min gamla kurskamtar Petra. Och när jag gick in och läste hennes blogg blev jag både glad och rörd:

Hej Mien!

Jag vet lite hur ni har det eftersom jag numera läser dina krönikor då och då:) Det är så roligt och jag har gått och tänkt på att jag ska skriva ett mail (ska man skriva mejl?). En arbetskamrat pratade om Gotland, jag pratade om dig och så förstod hon att du var du och köpte din bok till mig. Jag blev så glad! Nu har jag bloggat lite om dig .

Jag bor i Varberg med min sambo Magnus, har fyra barn och är fortfarande lärare. Livet är bra och hektiskt, så som det är för så många andra, tror jag.

Tänker på er ibland och hoppas att ni mår väl! Hälsa Jonas.

Kram Petra

HÄR! kan du läsa Petras blogg.

/ Mien

Tajtänik

lrdag, juli 6th, 2013

Idag upptäckte jag att någon har använt sökmotorn i min dator.

ajpäd 4

hur myket kostar en ajped

ajpäd

ajpäd mini

ajpäd 3

tajtänik

/ Mien

Lille Elof i svämbrunnen

lrdag, juli 6th, 2013

Tidigt i morse när vi var ute och packade Hemmansägarens bil för en lång lammklippningsdagFårö så kom Elof gående.

- Ha ha! Kolla på den där! Han måste ha ramlat ner i någon vattentunna eller så, sa Hemmansägaren då han fick syn på katten.

När jag plockade upp lille Elof i famnen så kände jag att det inte var vatten utan sväm, alltså kopiss, som han hade i pälsen. Det luktade så starkt så jag höll på att spy! Stackars Elof!

Hela Elof var alldeles indränkt med sväm! Han kunde ju ha dött där i svämbrunnen! Han måste ha varit ända borta i det andra grannlaget där de har kor, inte visste vi att han gick så långt hemifrån.

Jag fick starta dagen med dusch av katt som helst inte ville duscha. Det gick faktiskt förvånande bra. Jag höll ett stadigt tag om hans nacke och tryckte ner honom mot badkarskanten samtidigt som jag duschade honom med andra handen. Han klöste mig inte alls, faktiskt. Jag lyckades även schamponera katten. Men han skrek som en stucken gris….

Nu är lille Elof ren igen! Nu oroar jag mig över att han fått i sig sväm och kan bli sjuk?

Och så oroar jag mig över folkankursen jag ska ha nästa vecka i Gotlands kultur och historia. Shit, jag kan inte lära mig något nu i juli, allt jag förbereder bara rinner ur skallen igen. Här är jag per cykel och rekar vid ett av Sveriges största bronsåldersrösen vid Uggarde i Rone.

/ Mien

Lite bättre!

onsdag, juli 3rd, 2013

Hej och tack för alla hälsningar till Stora syrran! Hon har ju körtelfeber men idag känns det som om det har vänt lite. Febern är kvar men inte lika skyhög. Och hon får behålla maten. Men är ännu beväpnad med spyhink….Men hon är ännu svullen runt ögonen . Som tur är så insjuknar få i den här sjukdomen, de flesta är immuna och har haft det som en lindrig förkylning när de var små.

Jag minns när min syster Hanna hade körtelfeber när hon gick på högstadiet, hon var så jäkla sjuk. Vi pratade om det häromdagen, mina systrar och jag. Och vi minns alla farsan, hur han sprang upp och ner i trapporna med vatten, och mat och dispril? Stackars mor var väl på jobbet och fick oroa sig därifrån. Finns dispril ännu? Man löste upp dem i vatten och de smakade skit!

Jag har sprungit en hel del i trapporna här hemma nu. Mest för att kolla….det är så oroligt när barnen har hög feber…..

/ Mien