Archive for oktober, 2014

All Hallows Eve!

fredag, oktober 31st, 2014

 Kolla här vilka läskiga typer som dök upp hemma hos oss!

Trick or treat!

Yngste sonen hänger med sommarkompisarna Lovisa och Anna!

/ Mien

Facebook och Elof vill inte vara kompis

fredag, oktober 31st, 2014

Hej!

Jag har ju numera facebook också. Det finns faktiskt saker som är bra med facebook, det får jag erkänna. Många av barnens fritidsaktiviteter lämnar sin info där i olika grupper så det har helt plötsligt blivit lättare för mig att ta reda på vilken tid det är samling på söndag innan innebandymatchen. Jag ser att Jonas har stor glädje av facebook också. Det är inte alltid lätt att vara politiker och bo i Hablingbo och delta i alla möten i stan. Nu har han access till olika politikergrupper på nätet och kan diskutera där.

Jag har ju bara varit med på facebook i fyra dagar så jag kan ju inte direkt göra någon analys än men det jag ser hittills är att det är en ganska stor skillnad mellan att blogga och vara på facebook. Här på bloggen kan jag vara hur personlig som helst, här kan jag larva mig hursomhelst med mina husdjur och jag kan vara personlig. De som går in här och läser har ju aktivt valt att göra det, så är det ju inte riktigt med feedet i facebook. Men här känner jag att jag kan larva på med mina husdjur utan att skämmas, so here goes….

Valparna är väldigt intresserade av Elof och vill gärna, på sitt burdusa vis, bli kompis med honom.

- Kolla Märta! Där är den där röda typen igen! Vi springer efter honom lite! säger Bruno till syrran.

Elof är föga intresserad.

- Du kan väl bli vår kattkompis? Du kan väl bli vår kattkompis? tjatar Märta på Elof.

- Schysta! Schysta! Du kan väl bli vår kattkompis?

- Märta, såg du vart den där katten tog vägen?

( lägg märke till de gröna ögonen under stugan…)

- Nää, Bruno, han bara försvann.

- Jättekonstigt att en katt kan försvinna så.

/ Mien

Japanska spetsvalpar lämnar lyan

torsdag, oktober 30th, 2014

 Alltså, japanska spetsvalpar, finns det något gulligare?

Det är mycket svårt att fånga dem på bild då de har så bråttom hela tiden.

De har börjat lämna lyan och älskar att vara ute i stora, vida världen. Helt orädda ger de sig ut i det okända.

_ Mamma, lek med mig!

- Vart ska du nu då, lilla Märta?

- Bruno, nu busar jag med dig!

Brottningsmatch.

Min elev med famnen full av valpar.

Det har börjats att tugga skor.

/ Mien

Japansk spetsvalp till salu

torsdag, oktober 30th, 2014

Vem vill köpa lilla Märta? Märta är superintelligent, pigg och vaken. Hon vill komma till någon som tycker det är kul med bruksträning.

/ Mien

Tre vardagsrum

torsdag, oktober 30th, 2014

I helgen var vi i Uppsala på 50-årsfest. Jag tänkte innan att vi inte hade tid att åka, vi var för trashankiga, vi var för…

Men sen kom jag på att vi ju varit på årsdagsbarnets 30-årsdag och 40-årsdag och haft väldigt kul då måste man ju även åka på 50-årsdagen?

50-åringen och hans fru hade sålt villan och köpt en lägenhet med tre vardagsrum istället, perfekt för fest! Länge sedan vi haft så kul!

Dagen efter var det gott med tomatjuice med isbitar i.

Spisen i direktörslägenheten  byggdes på 30-talet av sten från Gotland.

Årsdagsbarnet dagen efter firandet i pyjamasbyxor. Tack Jocke för en härlig fest!

Valparna är snart leveransklara. Mina elever ville absolut gosa med dem en sista gång.

Märta - hjärtat.

Åhhh så gulliga de är!

/ Mien

Berättarcafé

lrdag, oktober 25th, 2014

Nu på måndag, den 27 oktober, klockan 19 kan du höra mig berätta på Klintehamns bibliotek. Det är berättarcafé och jag är särskild gäst. Det bjuds på fika och jag kommer att berätta om den mest spännande kärlekshistoria man kan tänka sig.

Kom och lyssna och var med!

/ Mien

Valpar och Gotland Runt

lrdag, oktober 25th, 2014

 Det är tidig morgon och jag ska hoppa in i duschen för att sedan åka till båten. Vi ska på 50-årskalas till Uppsala. Lite svårt att lämna valparna dock.

Nu börjar valparna bli lite mer som hundar. De älskar att rymma ut när dörren är öppen.. De kan dock inte vara ute själva för de hittar på alla möjliga konstiga saker och de kan råka illa ut. Att ha valpar är som att ha bebisar, det är ett väldigt passande.

Jaaa! Hurra! Vi är ute!

Lady är ännu tålmodig och lugn med dem. Vi är inte lika tålmodiga. Klockan tre varje morgon vaknar valparna och börjar pipa för de vill upp i vårt sovrum. De får såklart komma upp dit men jag är alltid så rädd att de ska ramla ner för trappan. Jonas och jag är uppe klockan tre varje natt och härjar runt och plockar valpbajs så vi sover väldigt konstigt just nu.

Valparna har väldigt roligt med varandra, de busar runt, slåss, gräver, morrar, springer jättefort runt runt. Här är det Bruno som morrar åt Märta.

Så har Gotland Runt varit här och intervjuat valparna.

Lite Karlsson på taket - känsla över Thomas Ardin.

Egentligen var det vår vän och frisör Susanne som radion var mest intresserade av. Du kan lyssna på intervjun i länken nedan. De kom till oss typ 55 minuter in i programmet, precis innan första timmen var slut och i början på nästa.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/448375?programid=239

Nä, nu ska vi åka med båååååten!

/ Mien

5 veckor

fredag, oktober 17th, 2014

Mejl från gården september 2014

onsdag, oktober 8th, 2014

 

Den vita knähunden har nätdejtat i sommar. Efter att ha hittat en hanhund på nätet blev det några träffar irl i Lärkparken i Roma. Efter några veckor förstod vi att något kanske var i görningen. Den vita knähunden var trött, valde att stanna kvar i bilen då vi skulle gå runt lammbetena, hon som alltid annars älskar att följa med. Sedan kom morgonillamåendet, en och annan spya lades i Hemmansägarens säng.

Stora syrran var upprörd:

-Det kommer ju att bli valpning mitt i skolstarten! Hur kan ni planera så dåligt?

Men vissa saker kan man ju inte planera. Det här var sista chansen, sedan skulle Knähunden bli för gammal.

Syrran fortsatte att skälla på Hemmansägaren och mig:

- Men hur ska ni klara av det här? Ni har det ju redan rörigt och ostädat omkring er så det räcker, och så valpar på det?

Jag skämdes. Men vi har aldrig haft vare sig kattungar eller hundvalpar och vi verkligen längtade efter sådana där små knyten.

Så kom då den där natten när valparna skulle ut. Den vita knähunden fick ligga på ett gammalt täcke mellan Hemmansägaren och mig. Hon flåsade och hade ont och jag var rädd. Hur vet man om något är fel? Jag har säkert varit med om tusen lammförlossningar och vet precis när man behöver ingripa. Men en hundförlossning? Varför finns det inget hund-BB dit man kan åka med sin hund? Jag somnar med en lapp i handen med olika journummer till traktens veterinärer. Jag vaknar mitt i natten av att något piper i sängen, första valpen är född. Efter en stund kommer nästa.

Tystnaden som följer efter att alla födslosmärtor klingat av och allt har gått bra, den är mäktig. Jag kan inte se mig mätt på tiken när hon pysslar om sina små.

Från att ha sett ut som små blinda illrar börjar nu valparna bli oemotståndligt söta. Små pepparkornsögon som plirar piggt i det vita luddet.

Den vita knähunden börjar dock längta tillbaka till arbetslivet, att skälla på bilar och åka med i traktorn. Hon springer efter Hemmansägaren men halvvägs ut på trädgårdsgången så kommer hon ihåg sina förpliktelser och återvänder med en suck in till valplådan igen.

- Vart tog han vägen? Han som lovade guld och gröna skogar där i Lärkparken? Honom har vi inte sett röken av, morrar den vita knähunden som menar att hon hamnat i en kvinnofälla.

Men valpar växer fort. Den ena valpen säger att den ska bli livsfarlig polishund när den blir stor, den andra hoppas på en framtid inom räddningsbranschen. Jag säger att vi älskar dem oavsett. Det duger gott att bara vara en liten vit knähund också.

Bruno och Märta 4 veckor!

onsdag, oktober 8th, 2014

 I dag fyller valparna fyra veckor.

Tänk att det redan är fyra veckor sedan de här små råttorna föddes i vår säng.

I dag är de luddiga och söta och knatar runt på väldigt roligt vis. De försöker lära sig att sitta, springa och sladda i hörnen. De har börjat äta lite själva, de får inte i sig så mycket men de är väldigt intresserade av maten, i cirka 10 sekunder, sedan är det mattes gamla skor eller något annat intressant som lockar. De är vakna cirka en timme i stöten, sedan sover de i tre timmar. De piper och gnäller när de är trötta, precis som människobarn. De sover i princip hela natten nu, de vaknar och diar ett par gånger. De kommer till oss när de ser oss och gillar när vi gosar och skojar med dem.

De har också fått namn! Bruno och Märta! Ni ser Bruno till vänster här och Märta till höger. Bruno är nästan en halv gång större än Märta.

Märta kom Jonas på. Och då kom jag på Bruno. Vi hade egentligen sagt för länge sedan att blir det en hanhund så ska han heta Bruno efter Bruno K Öijer. Bruno K Öijer har nämligen också japansk spets.

Märta får väl då vara döpt efter Märta Tikkanen, om det ska vara någon rättvisa, ni ser Märta Tikkanen i länken nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=mpv8K9Neq-o

Bruno Valp ikväll. Och här nedan kan ni lyssna till Bruno K:s härliga stämma, ;)

Det finns ingen, ingen som läser med så stor inlevelse som Bruno K! And i love it!

Här läser han sin kända dikt Jag frös

http://www.youtube.com/watch?v=l7N3wA7ItKQ

Valparna sover alltid tätt, tätt ihop, de är väldigt mysiga med varandra, utom då det är matdags, Bruno är ett matvrak av stora mått och glömmer då att vara snäll med sin lillasyster.

/ Mien