Archive for december, 2015

Utflykt till Sandskallen

mndag, december 21st, 2015

 Det var länge sedan jag var här inne på bloggen med någon entusiasm. Jag har ju inte mått så bra senaste halvåret men nu börjar det vända. Jag är gladare igen. Den som verkligen har längtat efter mina inlägg är min dotter och jag hoppas att hon blir nöjd nu. Kanske kan jag ta mig i kragen och göra lite inlägg speciellt som hon ska ut och resa snart och gillar att se vad vi har för oss här i Hablingbo.

Det är enorm brist på familjehem på Gotland och Jonas, som sitter i socialnämnden, vet att man behöver öppna sin dörr och hjälpa till. Därför tog vi i förra veckan emot två föräldralösa bröder från Afghanistan. Vi hade tio minuter på oss att bestämma oss, på ett sätt var det kanske bra. Annars hade man säkert hunnit göra konsekvensanalyser, grubblat och funderat, nu var det bara tuta och köra som gäller. Göra det bästa av situationen.

Afghanistan har ingen kust. Killarna har sett vattnet när de åkte gummibåt från Turkiet till Lesbos men det var ingen trevlig resa, om man säger så.

Desto trevligare var det idag när de fick se havet för första gången, eller sjön som man säger här på Gotland. De tjoade och jublade när de klev ur bilen.

Inte många känner till att Hablingbo och Silte har en otroligt vacker kust. Här är vi vid Sandskallen i Silte.

Vilket gäng! Fem barn! Tur att jag ännu inte bytt in min sunkiga gamla folkabuss för nu är den knökfull igen!

Vi förstår inte varandra så bra men det gör inte så mycket, man njuter av naturupplevelsen tillsammans ändå.

Lillebror afghan fick jättemycket spring i benen, det sprittade i hans kropp.

Vår egen Lilleman njöt också.

Det var en alldeles fantastisk tomaseftermiddag nere vid stranden.

Våra fina killar!

Syskonen Niklasson.

Ha ha så rolig han är, vår afghanske lillebror!

Jag hoppas bröderna ska trivas hos oss.

Jag borde väl vara hemma och städa, baka och pynta men det här kommer att bli en stund jag sent ska glömma. Inte ofta man har alla samlade såhär längre.

Solen går ner över Silte strand. Vilken fantastiskt underbar jul vi har framför oss!

/ Mien