Samma lärare!

Hemmansägarens fröken

De är faktiskt så att Hemmansägaren och Barack Obama har haft samma lärare, Martha Nussbaum. Barack Obama hade henne som lärare vid Harvard, de blev senare kollegor också. Hemmansägaren hade Nussbaum då han läste filosofi,  hon var nämligen gästföreläsare vid filosfen vid Uppsala Universitet. Det var en lång intrevju på P1 häromdagen med Nussbaum då hon berättade hur det var att ha Obama som elev. Hemmansägaren nämndes inte.

Här har jag kopierat lite ur DN:

Martha Nussbaum är som sagt en av USA:s mest kända filosofer, med fokus på klassisk filosofi, speciellt Aristotle. Hon är Ernst Freund Distinguished Service Professor of Law and Ethics vid University of Chicago och hon har också ett djupt intresse för den indiska civilisationen. Det sistnämnda som gör henne unik bland amerikanska filosofer och det är kanske mest den indiska vinkeln som gör henne speciellt intressant i dagens globaliserade värld.

Nussbaum anses vara en av de mest 100 intellektuella i världen!

Men hon ser rätt vanlig ut.

Mien

4 Responses to “Samma lärare!”

 1. P Says:

  Snacka om något att skriva i en CV :-)

 2. admin Says:

  P;
  Ska tipsa H om det!
  Mien

 3. http://wal-land.cn/ Says:

  What’s up, I check your blogs like every week.

  Your story-telling style is witty, keep up the good work!

 4. Caridad Says:

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your
  point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative
  to read?

Leave a Reply