Nytt jobb?

Jag har inte skrivit på några papper ännu men det verkar bli det där enterminsvikariatet i engelska för min del efter jul. Sedan vete fåglarna. Jag har snart varit på alla högstadieskolor på hela Gotland, det är bara eleverna i Slite och Fårösund som undsluppit ( kan man säga så??) mig.

Jag försöker intala mig att jag inteärenproblemlärareinteären problemlärareinteärenproblemlärareINTE utan att det är andra omständigheter som gör att jag får kuska runt. Men jag känner mig lite nedtryckt i gummistövlarna just nu.

Gick i alla fall in på min eventuella blivande arbetsplats hemsida och där står följande att läsa:

Beskrivning av skolan/profilering:
X-skolan är en skola med fantastiska resurser. Skolan är ganska nyligen ombyggd och moderniserad för att möta vår tids behov. Den rymmer ett väl tilltaget skolbibliotek och en riktig teater! En ljus och luftig atmosfär ger en bra grund till ett gott arbetsklimat. Placeringen är centralt i X, nära kommunikationer och kommunala faciliteter.Skolans personal är välutbildad och engagerad. I arbetslagen kan man finna en god balans mellan idérikedom, kompetens och ansvar. Noggrann uppföljning av elevernas utveckling på såväl det sociala som det kunskapsmässiga området bidrar till att X är en trygg plats för eleverna och kan ge goda förutsättningar för dem att nå sina mål.

Det lät ju väldigt bra. Jag gillar det där med fantastiska resurser och idérikedom, jag känner mig så idéfattig och kan behöva lite inspiration. Och så inget gnäll  om sviktande elevunderlag eller att Gotlands kommun ska spara 36 miljoner på skolan.

X-school, here I come!

Mien

14 Responses to “Nytt jobb?”

 1. Åsa! Says:

  Ha, ha! Nu vet jag vart du ska jobba i vår! Det kommer att bli jättebra!

 2. admin Says:

  Åsa;
  Var det idérikedom och fantastiska resurser som fick dig att knäcka X? Du är en smart typ du!
  Trevlig helg!
  Mien

 3. Ingrid Says:

  Jag tror mig också veta var du ska jobba i vår. Jag tog det på att där finns en riktig teater. Det är inte så många skolor på Gotland som har det. Det blir säkert bra. Ha en riktigt fin helg! /Ingrid

 4. admin Says:

  Ingrid;
  Du är very clever också! Ha en fin helg!
  Mien

 5. admin Says:

  Men förresten Ingrid och Åsa;
  Vad är det för kommunala faciliteter som ligger nära som de lockar med?
  X-gården? X-vårdcentralen och X-bibblan ligger ju en bit bort.
  Mien

 6. Ingrid Says:

  Idrottsplatsen - räknas den inte som en kommunal facilitet - än så länge i alla fall för den ska visst säljas. Busshållplatsen skulle jag också kunna tänka mig, men annars vete rackar´n.

  Åsa hjälp till nu!!!

  /Ingrid

 7. Anna-Stina Says:

  ALLT ligger ju nära - säger jag som fick förhandsinfo om var. Och så har jag köpt två hyacintglas till dig, men var köper man lökar som inte är planterade i jord?

 8. admin Says:

  Anna-Stina;
  Du är en ängel! Jag betalar glasen naturligtvis! Lökar utan jord köper jag på Lilla Blomsterhörnan i Hemse, såklart! Ha en fin dag i snön!
  Mien

 9. Maj-Britt Says:

  Lycka till med jobbet.
  Jag såg lökglas på Tradera /Maj-Britt

 10. admin Says:

  Maj-Britt!
  Tack för lyckatillet! Tradera, det hade jag inte tänkt på. Ska kolla där.
  Mien

 11. Åsa! Says:

  Mina barn tycker att det är en fantastisk förmån att X-skolan ligger så nära deras hem, då kan dom gå hem och äta mat när skolmaten inte faller på läppen. Sedan är det nära till Konsum… Kan det räknas???
  Skämt och sido… Skolan har för lite resurser, det är för (svordom) att det ska sparas så mycket på våra barn!!! Jag beundrar dom som jobbar i skolan. De allra flesta gör ett fantastiskt jobb, har visioner och vill verkligen något med sitt arbete!

 12. Anna Says:

  Du är fantastisk och gör ett fantastiskt jobb, det är INTE dig det är fel på. Det är kommunen som är rädd för att få för många personal på olika ställen.

  Jag tycker också det sparas för mycket på våra barn. Ni som håller med och vill protestera är välkomna att surfa in på min blogg
  http://anna-minblogg.blogspot.com/
  Där ligger en kopia på ett brev som vi föräldrar på Högbyskolan står bakom. Där finns även mailadresser till kommunledningen så att man kan skicka protesterna till de som styr. Ju fler som protesterar ju bättre! Sprid budskapet! Nu är det nog!
  /Anna

 13. chinarundreisen.com Says:

  Hi, always i used to check blog posts here in the early hours in the daylight,
  since i like to learn more and more.

 14. Adela Says:

  If you desire to grow your familiarity only keep visiting this site and be updated with the latest gossip posted
  here.

Leave a Reply