Snö, sim och specialpedagogik!

flygande start

Det är någonting med inställningen på min kamera som gör att bilderna blir mörka och randiga. Fast det är inte enda felet, kolla här till exempel, jag skulle ta kort på sonen när han startade i simtävlingarna i söndags…..

mycket nöjd simmare

Här ser ni en mycket nöjd simmare! Det gick jättebra för sonen. Han simmade sex lopp och var inte diskad en enda gång. Problemet vid simning är annars att man blir diskad, det är så mycket att tänka på, olika vändningar i olika simsätt, liksidigt bröstsim, båda händerna i kaklet vid målgång….

Dottern red centimeterhoppning i Havdhem och hon var också nöjd med sin insats. Det var en lugn och trivsam söndagkväll sedan!

snögubbe

Killarna byggde en fin snögubbe.

snölykta

Dottern gjorde en snölykta.

laptopstudenter

Och jag åkte till Växjö universitet. Nuförtiden har alla studenter en laptop som de sitter och jobbar med. Så synd att det inte fanns när jag gick på lärarhögskolan, det är ju toppen att göra grupparbete och skriva in allt direkt i laptopen.

Gamla teatern i Växjö

Jättebra föreläsningar den här gången med. Det är så härligt med forskare som verkligen brinner för sitt ämne. Föreläsningstimmarna tar slut alldeles för fort. Vi har haft föreläsning om åtgärdsprogram, läs-och skrivsvårigheter och inkludering av psykiskt handikappade i skolan. Och så har vi haft seminarium på våra papers som vi skrivit. På måndagskvällen gick vi på Växjö gamla teater och såg MOOMS-teatern, en teatergrupp där psykiskt handikappade är skådespelare.

http://www.moomsteatern.com/

daghytt

Jag var helt slut då jag kom på färjan. Numera bokar jag hytt, kostar några tior mer än sittplats. Egentligen är det sittplats i hytten också men man är oftast själv, eller som i nättres, delar med en person, så då kan man sträcka ut sig och blunda ett par timmar.

bildäck

Det är rätt segt innan man får köra av och börja färden mot Hablingbo.

mattjuven Tiger

När jag kom hem mitt i natten mötte grannens katt, Tiger, mig. Han mjauade och var missnöjd med att vara ute. Tiger hängde med in och åt upp Elofs mat. Stackars Elof, han tittade på med stora ögon men vågade inte protestera. Då och då flåsade Tiger åt Elof, som lilleman här i huset säger.

Nu är det bara en gång kvar i Växjö. Tråkigt, för det har varit en bra kurs.

Mien

2 Responses to “Snö, sim och specialpedagogik!”

 1. P Says:

  Jaq gillar den översta bilden med fötterna. Typiskt digitalkameror med den där fördröjningen…Men det blev en kul bild.

  Snart blir Elof en man och då är det slut för Tiger att snyltäta.

 2. Deneen Says:

  You’re so interesting! I don’t suppose I’ve truly read a single thing like that before.
  So great to find another person with a few original thoughts on this topic.
  Seriously.. many thanks for starting this up.
  This site is something that is required on the internet, someone with a bit of originality!

Leave a Reply