Skolfoto

så fiiiiina!

I skolan får barnen ta skolkort. Sedan får man hem bilderna för påseende i fjorton dagar. Hm, efter fjorton dagar har jag riktigt förälskat mig i bilderna! Idag var det dags att välja ut vilka bilder vi ska ha kvar. Varje bildserie kostar 504 kronor. Har man tre barn blir det 1512 kronor! Det är ju jättedyrt!

Man kan väja att skicka tillbaka lite bilder. Men det blir nästan lika dyrt ändå. För köper man alla bilder får man 183 Kr i porträttrabatt (!). Alltså, väljer man att skicka tillbaka delar av bildserierna blir ursprungspriset på bilderna mycket högre, 687 kronor. Det är en dålig affär att bara välja några bilder alltså. Det blir nästan lika dyrt ändå och man får färre bilder.

Jaha, så ska man då välja vilka av raringarna som ska skickas tillbaka. De fina, små älskade barnen kommer att hamna i en papperstugg bara. Buhuuu ….hu….

Mien

Hur gör ni med skolfoto?

9 Responses to “Skolfoto”

 1. Anna-Stina Says:

  Skolfotona är lika jättebra nu som på Jörans tid, ser jag. Det är svårt att välja ut något att sända tillbaka. Alltså har jag (tror jag) ff kvar alla -från dagistiden vet jag inte nu vilket vilket år det är taget. Och samma knep med kostnaden nuförtiden gör att du behåller alla, eller hur? Det kan väl bli julhälsningar istf papperstugg?

 2. P Says:

  Jag sparar det största för att se förändringen från år till år och ibland tar jag gruppfotot. Det beror på hur många som är med på gruppfotot. Ibland är många borta och då struntar jag i det. När de sedan går i skolan båda två ska jag köpa katalogen istället. Det stora fotot kostar runt 100-lappen och resten åker i retur. Jag är benhård. Fotoföretaget lever på oss föräldrar som känner att vi måste köpa för annars får vi dåligt samvete. För vem vill bli anklagad för att inte tycka sitt barn är fint? Vi har så många egna privata foton. Du som tar så fina foton Mien kan ju utan problem bara spara något. De små barnen byter heller inte foton heller med varandra så småbilderna är värdelösa (mina byter i alla fall inte). De stora barnen tar kort på varandra med sina mobiler som alla verkar ha. Farmor/Mormor, Farfar/Morfar tar också egna bilder och det kanske inte är så kul för dem att varje år få ett foto utan bara ibland. Nu har jag resonerat HÅRT! Tänk på pengarna! Be fotografen ta dem alla tre på ett foto nästa gång. Det är det flera som gör vad jag har hört.

 3. admin Says:

  Jag tycker också att det är svårt. Men jag köper numera bara gruppfotot, eftersom det är kul att se förändringen över tid. Men porträtt, nej, dels tar jag bättre bilder själv, dessutom blir det bättre om man anlitar en fotograf om man nödvändigtvis vill ha lite “studiofeeling”. Som de bilder du tog hos Maria fotografen förra året, de var ju såå himla fina. Skicka tillbaka alltså är mitt hårda råd.
  Veronica

 4. admin Says:

  Stina;
  Alltså, jag orkade inte bassla och räkna och krångla. Så tyvärr föll jag i Kungsfotos klor och har väl behållit det mesta. Men en skolkatalog skickade jag tillbaka.
  Det tar ju tid att sitta och läsa igenom allt om hur man returnerar. Så många betalar nog bara tyst och stilla för att slippa undan.
  Mien

 5. admin Says:

  P;
  Jag ska bli som du! Returnera mera. För ettusenfemhundra kronor kan man ju köpa två, bra lammgrindar istället! Behövs nu till vårlammningen.
  Mien

 6. admin Says:

  Veronica;
  I år blir det nog både skolfoto och proffsfotograf! Jag unnar mig sällan något men att åka till en “riktig” fotograf med barnen är min julklapp till mig själv. Korten blir så mycket mer levande än skolfotona. Och en hel serie brukar kosta under femhundralappen. Sen kan man printa upp kopior billigt hos Gahnströms tryckeri i Alva….
  Mien

 7. Görel Says:

  Jag har redan hunnit känna mig så lurad av fotofirmorna… nu ger jag igen och SCANNAR största fotot innan jag returnerar hela bunten. Det när nog bland mina få elaka sidor. Det kan jag leva med.

 8. www.gooptic.com Says:

  Hi there to every body, it’s my first visit of this web site;
  this weblog consists of awesome and actually good information in support of
  visitors.

 9. Brookwood Camps Says:

  I like reading through a post that will make people
  think. Also, many thanks for allowing me to comment!

Leave a Reply