Hinken är redo!

spyhink

Maginfluensa! Åh, vad det är hemskt! Först håller barnen en vaken i flera nätter och spyr och spyr i sängar, på mattor och på andra ställen där det är svårt att torka bort. Och sedan, när man är helt utsjasad av allt nattvak, så blir man sjuk själv! Jag känner mig som en trasa. Väntar nu bara på att H ska insjukna, hinken är redo! H brukar sällan missa en maginfluensa. Jag har köpt handsprit och spritar in alla handtag och annat här hemma men jag tror inte att det hjälper. Vi får väl se.

Har fått inbjudan till Länsförsäkringars och LRF:s jippo Bondbrudar, en träff för kvinnliga lantbrukare, det ska vara på den internationella kvinnodagen den 8 mars på Wisby strand. Jag vet inte, jag känner mig inte som någon läcker Bondbrud precis. Inte känner jag mig snyggare av att en punkt på schemat handlar om kost och hälsa. Varje gång det ordnas något för oss kvinnor känns det lite tramsigt, precis som att vi måste lockas med flärd. Visst, det är en tung punkt som handlar om trygghet och säkerhet på gården. Men sen är det bonde söker fru och sådant där. Jag tror många kvinnor med mig är ansvariga för ekonomin och pappersbiten på gården, varför inte bjuda in någon duktig, kvinnlig ekonom som talar om framtiden? Eller jämställdhet på gården? Hur uppnår man det? Nej, så fort det handlar om kvinnligt företagande i glesbygd så är det syltkokning och måbraövningar.

Jag är nog magsjuk och sur men jag känner inte igen mig i den snygga damen med klänning och halsband som sitter och poserar framför några lamm på inbjudan. Men jag kanske går ändå så att jag kan bilda mig en uppfattning….

Mien

2 Responses to “Hinken är redo!”

  1. Anna-Stina Says:

    En vacker hink på en vacker pall har ni i alla fall mitt i all bedrövelse, bara nån orkar se skönheten bland allt måk!
    Nu har jag äntligen hittat rätt knappar på datan och lyssnat på fågelsång. Ändrar mig betr morgonsången, det var nog en rödhake, inte en gärdsmyg!

  2. sonja Says:

    Bra inlägg om kvinnoföreningarnas program. Jag tänker inte gå på “bondbrudar”, när jag skärskådar programmet en gång till. Det mesta verkar vara trivselföreningars innehåll. Jag vill ha mer information om ekonomi, aktiemarknaden och generationsskiftesfrågor.

Leave a Reply