Det är inte magi, det är arbete

varumärket gotland

Gotlands kommuns personaltidning heter Insidan. I decembernumret avhandlas det nya varumärket, Gotlands nya logotype. Logotypen ska kännetecknas av magi, kreativitet, livslust, närhet och livskraft och ska införas i alla kommunens förvaltningar.

 Insidan

I Insidan frågar man några utvalda kommunalanställda hur det tänker runt varumärkesarbetet och hur magisk deras arbetsplats är.  Det är en barnmorska, en textillärare och en driftingenjör som bland annat får komma till tals. Vårdbiträden, lokalvårdare, skolvaktmästare eller bespisningspersonal lyser med sin frånvaro i det här numret av Insidan. Lite synd tyckte Hemmansägaren:

- Det krävs nog annars mycket magi och rent av trolleri där ute i skolköken för att det ska komma fram någon mat på bordet!

Tomas Jankerts julkrönika

Läste sedan Thomas Jankerts julkrönika i Gotlands Annonsblad. Där berättar han bland annat om ett fantastiskt julbord han ätit på Holmhällar. Han tackar Holmhällar och Folkeryds och så skriver han:” …det finns ett paradis uppbyggt av människor som arbetar hårt…för att såna som jag ska kunna njuta av det som verkligen är livskvalitet. Det är inte magi, det är arbete.

Visst är det så! Magiska Kommun Gotland består också av många, mycket hårt arbetande och lågavlönade människor. Det de gör är inte magi, det är arbete!

Mien

Leave a Reply