Från tacka till mössa

en lammkälling

I know, jag borde plugga men…den här veckan har jag hållit på med ett reportage för Fårskötsel igen. Reportaget handlar om Gotlands Ullspinneri. Jag försöker skriva det så att man får följa med i hela processen, eller för att ta ett känt Smaklösacitat, från tacka till mössa!

Här ser ni Anita Forsberg i Havdhem. Hon har fått sina tackor klippta och ska nu sortera ull.

ullsorterare

Lotta Carsbo Niklasson från Gotlands Ullspinneri åker runt på gårdarna och hjälper till att sortera.

kund luktar på garn

Nu är vi i spinneriet i Fardhem. En kund luktar på det härliga garnet.

( Min kamera sucks! Om jag ska fortsätta med det här måste jag köpa en ny. Hemmansägaren vill ha min gamla, den duger åt honom.)

garn

Färdigt garn.

hatt

Och en mössa!

Mien

2 Responses to “Från tacka till mössa”

  1. Veronica Says:

    Mien, den här postningen är perfekt att lägga under rubriken “bräkande” eller vad du nu vill kalla dina lammpostniningar. Jag tycker verkligen du ska börja kategorisera lite!

  2. sonja Says:

    Dom gör ett jättefint, men dyrt garn. Jag stickade 3 sjalat till julmarknaden varav 2 från 1-trådigt ullgarn. Dom gick åt som smör, så det finns en marknad för kvalitet. Å andra sidan det behövs bara 100 g till en stor sjal kostnad ca 120 kr sedan beror det på hur man värderar sitt arbete.

Leave a Reply