Nupparna och Freedom writers

jultacko

Julen är här! Hemmansägaren började gå loss på Sudrets livs igår kväll och försökte handla pressylta, sill och kalkon. Jag bad att få skjuta på hans julmat ytterligare nån dag tills jag fått städa kylen. Ni fattar inte hur mycket plats hans olika anrättningar tar. Hela köket svämmar över, imman rinner från fönstrarna och precis alla köksredskap är framme på samma gång när han håller på. Jultaco är precis lagom kladdigt tycker jag.

Kermit

Lilleman hittade en gammal DVD med nupparna som han såg på. Ha ha ha, det är bara för kul, nupparna…jag tänker aldrig rätta till det lilla missförståndet!

bra film!

När han inte fick köpa 7 kilo kalkon köpte Hemmansägaren den här filmen i stället. Vi såg den med storebarnen. Handlar om en lärare i en skola med mycket kriminalitet. Den var riktigt bra faktiskt. Hemmansägaren brukar ha biovisningar för oss på julen. Ett år såg vi Delblancs Hedebyborna, alla 40 avsnitt!! Det var kanske lite mycket Hedeby på en och samma jul….

årets julkort

Julkorten är änligen klara. Nu ska de bara skrivas!

Santo och Åsa

I konsums tidning Mersmak hälsar man på hos en hablingbofamilj, Åsa Lindström och Santo Magonza och deras bedårande lilla dotter, Mina. Mina från Kina som Santo brukar kalla henne är född på samma dag som vår lilleman! De är så söta tillsammans när de träffs! reportaget handlar om nyårsmat. Jag tror faktiskt jag ska laga mat efter det till nyår. Börja med hummer och sedan lammsadel. Ska involvera morsan lite i det här tror jag….

Mien

(Som tycker kalkon är sådär. Vi har haft kalkoner. Vi har slaktat kalkoner. Vi har ätit kalkoner. Njaeej. Kalkoner är läbbiga. Hu!)

3 Responses to “Nupparna och Freedom writers”

 1. Ingrid Says:

  På juldagen äter vi alltid inkokt lax och har så gjort, så länge jag kan minnas. Utom ett år, då fick jag för mig att ha kalkon i stället. Det gör jag inte om!!
  Ha en fin fjärde advent! /Ingrid

 2. sonja Says:

  Jag vet en jul när Jonas hade brutit foten och ni suttit på lassis hela dagen, då kom ni till Sanda uthungriga och åt kalkonrester och gräddsås. Jag kan inte påminna mig att det var läbbigt. Jag gillar kalkon med inbyggd temperaturknapp, så den inte blir torr, plommon, äpplen, gräddsås, gele och kokt potaris mmm—

 3. admin Says:

  Sonja;
  Du har nog rätt! Bara man slipper vara med och slakta dem. Det är VÄRRE än att slakta höns! De flaxar med vingarna ..and you know…
  Mien

Leave a Reply