Mmmm, beröm!

Jag mådde så bra igår. Bara gick runt och myste. Anledningen var att jag fick berömmmmm! Vad man mår gott av lite beröm! Henrik, min kompis på GA har jättemycket att göra just nu. Han sitter och redigerar julrosor, God Jul lilla mor och tack för gorånen du sände, Din dotter Alice….så glamoröst det är att jobba på en tidning! Mitt i stressen med alla julrosor ringde Henrik upp mig bara för att säga att han tyckte mitt julmejl var så bra. Det var inget annat han ville, bara det. Jag blev så glad!

Kanske är det så att vi ger varandra för lite beröm? Att vi borde tala om vår uppskattning lite mera? Jag tänkte att det här ska jag ändra på så när Hemmansägaren kom in från pannrummet skred jag direkt till verket. Pannan hade nämligen strulat under natten och det var ingen värme på elementen:

Hemmansägaren: Nu har jag hittat felet! Det var en liten sladdjävel som hoppat ur så att strömförsörjningen var bruten.

Jag: Men såååå duktigt av dig! Kom du på det alldeles själv, att den lilla sladden hoppat ur? Så bra!

Hemmansägaren: Är du inte klok?

Jag: Men jag menar det verkligen!

Hemmansägaren: Hrmpffff

Den här första berömningsrundan gick väl sådär. Jag tror Hemmansägaren är lite ovan bara. Jag ska fortsätta att beröma mer kontinuerligt så han inte blir så överraskad. Om jag nu kommer ihåg det.

Mien

14 Responses to “Mmmm, beröm!”

 1. Åsa! Says:

  Så, han trodde att du var ironisk? Typiskt när man försöker göra sig till lite extra sådär:)

 2. Veronica Says:

  Kommentaren var nog för patroniseradande…en typisk häskarteknik för män i vanliga fall, haha. Prova ett “åh vad jag är glad att du har fixat värmen, tack! nästa gång. Fast beröm ÄR svårt, men du har helt rätt, man, vi, JAG borde vara bättre på att ge beröm, så nu ska jag ge beröm åt dig Mien. TACK, för att du har en så himla läsvärd blogg, du skriver så roligt och bra!

 3. Maj-Britt Says:

  Instämmer, visst är det kul man blir ofta glad,och ibland lär man sig något nytt av att läsa din blogg. Tack. Beröm får vi aldrig för mycket av.

 4. admin Says:

  Åsa;
  Det är väl det som är tricket, att man inte ska göra sig till. Måste träna på att bli mer naturlig. Säkert en bra grej nu inför julens alla släktkalas…
  Mien

 5. admin Says:

  Veronica;
  Ja, det var ett dumt beröm. Låter lite som “duktig vovve”. Tack för din uppskattning! Den vääärmer!.
  Mien

 6. admin Says:

  Maj-Britt;
  Så roligt att du gillar min blogg! Tack för dina tankar!
  Mien

 7. P Says:

  Japp, det där känner jag igen! Lite beröm och han anar ugglor i mossen. Han brukar svara “Vilken tur att jag klarade av det. Men du kanske vill ringa din tekniker?”. Jag har för en herrans massa år sedan föreslagit att vi skulle ringa någon tekniker för att rådfråga i något byggprojekt och det skulle jag ALDRIG ha gjort. Min man är en “kan självare” och “de slarvar, jag gör det själv”. Men så har vi mycket ogjort också…mitt badrum…suck är fortfarande ett gammalt kök fullt av bråte. Men det går ju att få in en barnfamilj i ett pyttelitet “badrum” under trappen. Ja, du fårstår själv hur det ser ut (grön medaljongtapet, rött golv, mycket snedtak och mycket mycket litet. God Jul till er alla !

 8. admin Says:

  Kära P;
  Oj vad vi skrattat åt ditt inlägg! Vill gärna komma och provtvätta mig i ditt medaljongbadrum.
  Jag har tyvärr inte lagt ut några bilder på vårt badrum här. Vårt badrum är mycket stilrent, kakel, granit, sjösten och allt vad det heter. Golvvärme. Nedsänkt badkar. You name it och vi har det inte! Nej, vårt badrum är en sunkig 80-talshistoria med dålig ventilation. Kanske att man ska ringa efter en TEKNIKER och få det fixat? En riktigt god och varm JUL önskar vi er alla där uppe på norr! Hemmansägaren hälsar men han har svårt att prata, fnissar ännu åt TEKNIKERN!
  Mien

 9. http://nsuem.ru/bitrix/redirect.php?event1=lib5&event2=&event3=&goto=https://www.explosion.com/134923/dr-lindsay-rosenwald-confirms-fbio-partnership-nyc-penthouse-listed-for-65-million/ Says:

  Every weekend i used to visit this site, because i want enjoyment,
  as this this web site conations genuinely good funny stuff too.

 10. dps.org.ua Says:

  I was excited to uncover this web site. I want to to thank you for your time just for this wonderful
  read!! I definitely liked every bit of it and i also have you saved as a favorite to see
  new things on your blog.

 11. Aracely Says:

  What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It
  positively helpful and it has helped me out loads. I’m
  hoping to contribute & assist other customers like its helped me.

  Great job.

 12. Katja Says:

  If some one desires to be updated with newest technologies after that he must be visit this web site and be up to
  date daily.

 13. http://www.hkesp.com/home/link.php?url=https://vimeo.com/brookwoodcamps Says:

  Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up
  what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new
  to everything. Do you have any points for rookie blog writers?
  I’d certainly appreciate it.

 14. Finley Says:

  Greetings! I know this is kinda off topic but
  I was wondering which blog platform are you using for this
  site? I’m getting fed up of Wordpress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of
  a good platform.

Leave a Reply