Julklappsrim

Rimmar ni på paketen? Vi försöker men får mycker kritik från barnen. Förr hade jag tid att klura på rim, nu blir det mest nödrim. Och aldrig längre än två rader. Barnen tycker rimmen är dåliga. De vrider sig av obehag varje julafton. Det börjar liksom höra till… Ikväll har H och jag haft uppesittarkväll och “rimmat”, nu får ni gissa:

1. Till Storesyrran:

Diamanter till dina tanter ( H är upphovsman)

2.  Till storebrorsan:

Du bor med en liknande filur, här har du en tecknad figur ( H är upphovsman…)

3. Till soresyrran:

Här har du nåt snyggt, till hennes ändalykt (H är upphovsman…)

4. Till H: 

Rensar röven från rost, gör denna flytande kost

(Tyvärr min…)

5. Till mamma:

När du ska nacka en tupp, är det bara korken upp!

(också min…)

Och, för er som vill veta, här kommer svaren. Hade varit kul med bilder på klapparna men jag ORKAR inte ta ut dem från pappret, nästa år blir det bildsvar!:

1. Pannband till hästarna med swarowskikristaller, bling-bling till häst.

En helt puckad grej men vad dottern önskat sig!

2. Film med Family Guy. Pappan i familjen, Peter Griffin, är lika skruvad som Homer Simpson i Springfield eller Anton Svensson i Katthult. Mellansonen älskar den humorn.

(Den här spaningen med galna fäder ska vi återkomma till, H och jag har pratat mycket om det ikväll. Det finns många! Berts pappa. Sunes pappa. Madickens grannes pappa. Efraim Långstrump, vi har nåt på gång!)

3. Svansglanssprej till hästarna.

4. GuteVingårds egen kryddblandning till snaps. Jag har hällt på sprit, silat och filtrerat.

5. Samma som ovan fast till mamma. Hemmansägaren brukar hjälpa henne att nacka ungtupparna. Men, ibland vill hon inte besvära, utan klara sig själv…så en gång när tupparna var för jävliga, plågade hönorna och våldförde sig på dem, våldtog dem,  och H inte hade tid, ilsknade morsan till. Hon gick in. Drog i sig ett stort glas OP Andersson och gick sen ut och högg nacken av tupparna med yxa! Yes, that´s my mom! Så coolt! Och hon kommer att bli galen över att jag berättar det här! Men handlingen tyder på ett gott hjärta och kärlek till djur. Eller hur?

Mien

12 Responses to “Julklappsrim”

 1. P Says:

  Vi rimmar på vuxenpaketet och jag får klagomål på att mina inte går ihop sig riktigt. Antingen rimmar det inte riktigt så jag får klämma in ett nödrim eller så är det så dåligt att alla vet direkt. I år ska jag göra mig extra besvär. Undrar om det blir bättre om man klämmer en whiskey eller två innan man börjar?

 2. P Says:

  På tal om beröm så gillar jag din blogg. Jag tittar nästan varje dag men är lite dålig på att skriva. Jag uppdaterar även min man om era vardagliga bestyr och han är nog lika road som jag. Jag hoppas du har ork att fortsätta i samma takt! Vart är ditt nya jobb?

 3. Maj-Britt Says:

  Julklappsrim nej jag klarar det inte. Önskar dig och hela din familj en riktigt GOD JUL.

 4. Veronica Says:

  Antar att dina barn inte läser din blogg mien? För hur skulle du annars våga avslöja innehållet i julklapparna?
  GOD JUL hur som helst (julkort borde ligga i låda idag, men man vet aldrig med posten…) och jag hoppas vi ses snart igen! Ser fram emot ditt besök i mörkaste januari!!!

 5. Åsa! Says:

  God Jul önskar jag er alla där ute i Hablingbo!

 6. admin Says:

  P;
  Tack för din uppskattning! Jag blir så glad över den! Och sen det där med rim…Förr skrev jag perfekta julklappsrim. Men de är ju såååå tråkiga. Det ska vara lite tokigt, lite rimmar nästan, rimmar hellre än bra. Det är ju det som är humor! JA! Ta en whiskey med gubben innan ni börjar. Vi hade riktigt mysigt igår. Med whiskey och rim! GOD JUL!
  Mien
  ( som ska skriva mer om jobbet när det blir verklighet….)

 7. admin Says:

  Maj-Britt;
  Jag är ingen hejare på att rimma, det ska du veta! Tack för dina fina kommentarer och ha en riktigt GOD JUL.
  Ljus och kärlek från Mien

 8. admin Says:

  Veronica;
  Nej, barnen läser INTE bloggen. De tycker min blogg är ett hot mot deras existens, den stjäl tid från dem. Eller snarare, när jag bloggar kommer de inte åt datorn… Tack för JÄTTEFINT julkort! Ska bli sååå roligt att träffas. Men ett litet äventyr är det ju att köra till Skåne ensam med hästtransport. Det ska nog gå bra. GOD JUL och krama alla från
  Mien

 9. admin Says:

  Åsa;
  Ha en riktigt GOD JUL du med! Tack för alla fina tankar jag fått från dig! Kanske syns vi där i X-hamn på julafton?
  Mien

 10. Veronica Says:

  Ladda upp med bra skivor i bilen (det är omöjligt att lyssna på radio längs vägen eftersom man byter frekvens var 30 sekund). Och bästa stoppet är McDonalds utanför Ronneby. Då har man kommit halvvägs och det känns alltid bra. Vad du än gör så åk inte av vid Karlskrona, då får man köra jättelånga omvägar för att ta sig upp på motorvägen igen!

  Ett skönt stopp därefter är när man lyckats ta sig in på väg 9 efter Kristanstad. Det är en liten rackare till avfart som är lätt att missa från E22. Stanna bara till någonstans och sträck på benen och njut av att det bara är 45 minuter kvar till oss! Resan är dock låååång, med släp tar det 6 timmar!!!

 11. www8.buyerpricer.com Says:

  You can definitely see your enthusiasm within the article you
  write. The sector hopes for more passionate
  writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe.
  All the time go after your heart.

 12. Theda Says:

  Thanks to my father who stated to me about this blog, this webpage is genuinely amazing.

Leave a Reply