Tant on ice!

salmis

Årets sista dagar har vi ägnat åt djur och barn. Vi har klippt 70 tackor och har bara 50 kvar, dem klämmer vi nog på nyårsdagen. Och så har vi tagit ifrån fölungen, lille Salama, eller Salmis som vi kallar honom. Mamma Olivia har vi stallat in på dotterns ridskola. Hon får vara där nu de här mörka vintermånaderna, det är så svårt att rida i mörkret och då är det bra med ridhus. Salmis klarade separationen bättre än väntat. Lite ledsen kanske men inte mycket. Han är så snäll och go den lille fölungen. Snäll att ta i hagen, snäll att leda, snäll att pyssla med. Vi har haft sån tur! Vi har också försökt ägna tid åt barnen, de har fått hjälpa till här hemma och så har vi gjort utflykter.

Visst är det härligt med skridskutflykter men…..Alla skridskor ska packas, hjälmar, vantar, varmkorvar, pulkor, snowracers, sparkar, puckar and you name it. Och sedan ska alla skridskor knytas. Och om man kommer så långt att det äntligen blir dags att knyta på sig sina egna skridskor så brukar fingrarna vara stelfrusna och göra jätteont. Och så står man där, med en skridsko på foten och ska just sätta på nästa, och då kommer ett litet barn och vill ha hjälp med att ta av sig skridskorna och ett annat vill ha korv. Och så vinglar man runt där på en skridsko och försöker servera korv samtidigt som man letar efter ett par gummistövlar i storlek 29.

Men Hemmansägaren älskar skridskoutflykter! Han får det att se så enkelt ut. Kör sin fyrhjusdrivna bil med alla grejer ända ut på isen och sätter barnen på tailgaten så att han har bra knytställning.

 

A-kusin Unni och stora syrran tyckte det var kul.

Den vita, gamla knähunden älskade förr att springa på isen men låter numera som ett flåsande ånglok medan och tultar fram och skäller med hes, hes röst. Hon fick sitta i bilen.

Lilleman trodde att han var en virtuos på skridskor men så var inte fallet. Han gick rätt snart över till att åka på gummistövlarna. Stora brorsan däremot sladdar och trixar med väldig fart.

Han som just aldrig äter något alls klämde tre varmkorvar på isen.

så fruktansväert tokig ser jag ut!

När alla hade roffat åt sig vad de skulle ha fanns det bara en liten, töntig barnhjälm kvar till mig. Jag ser förskräcklig ut! Barnen kallar mig för tant on ice! Men bättre vara på isen och se glad ut än att sitta i bilen och tjura!

lillemans ritade gran

Med den här fina granen som lilleman ritat önskar vi er alla ett

GOTT NYTT ÅR!

5 Responses to “Tant on ice!”

 1. Anna-Stina Says:

  Jag tycker tanten ser ut som Vendlas storasyster på bilden - och visst har väl lilleman ovanligt stor skicklighet för sin ålder med pennan i hand?

  Gott nytt år på er allihop!

 2. Anna Says:

  Gott Nytt År på dig också! Visst är det mysigt med isar! Speciellt små vätar som inte är så djupa. Vi skall åka till en i morgon har vi tänkt. Och ta med varm choklad och någon korv om vi hittar någon i kylen… Har man inga skridskor kan man fysa på stövlarna.
  /anna

 3. P Says:

  Äntligen har vi också hittat till årets utomhusbana. Verkligen mysigt att åka på en vät i skogen. Stor var den också. Må kylan hålla i sig.

 4. Helen Kihlberg Says:

  Vilket fantastiskt liv du lever, härlig familj och många underbara djur. Det har du inte förmedlat till oss, dina studiekamrater i Växjö, riktigt. Din bok är lika fantastisk den…läser högt för min gubbe och vi skrattar gott tillsammans.
  Kram Helen

 5. admin Says:

  Tack helen!
  Kul att du gillar boken!
  Mien

Leave a Reply