Pizzabullar!

Varje fredag bakar treåringen pizzabullar. Det är hans fredagsmys. Samma ingredienser om och om igen. H och jag har redan ikväll handlat hem det som behövs till på fredag. Pizzabullarna blir rätt goda faktiskt men man är ju som förälder rätt så trött när fredagskvällen kommer så man längtar ju inte alltid efter att få baka med en treåring. Men treåringen längtar. Igår kväll slumrade jag till framför TV:n. Då passade treåringen på att pyssla lite. Han ändrade omslag på två låneböcker. Klistrade fast teckningar på bak- och framsidor av böckerna. Undrar vad Christina på Havdhemsbibblan säger om det? Nu ska H ha datorn. Han ska skriva årsberättelse för Hablingbo Röda Korskrets.

Mien 

3 Responses to “Pizzabullar!”

 1. Veronica Says:

  Vi tycker bullarna ser bra ut, Henning kanske ska jobba hos oss i sommar?
  Och det är ju kreativt att ändra på bokomslag;-)
  Men visst är det lite som att ha en “muckla” hemma (som i Pettson och findus) när man har en treåring. Prylar får ben och är aldrig där man lade dem sist. Telefoner, skor, och annat viktigt hör till favvoobjekten att flytta på.
  I helgen pajade min dator (något brann upp!!! ) och när G äntligen skruvade isär burken idag så upptäckte vi att en någon…stoppat in en 50-öring i fläkten.
  Klara skyllde på sin bror när vi frågade henne, och när vi inte gick på det så föll hon ihop i en liten hög av krokodiltårar på golvet. Suck!
  Tre dagars datastrul har det tagit att få ordning på allt, och nu är hon kräksjuk. Att man i överhuvudtaget får något gjort är konstigt!

 2. Ingela Wigh Says:

  Hej där,
  Jag tror att alla familjer har nån form av återkommande traditioner just på fredagskvällarna. Mina barn trodde länge att vindruvor var något som man bara åt då. Ända till de fick höra från kompisar att hos dem serverades det minsann chips och läsk på fredagarna. Svårt att vara en ordentlig mamma då. Numera hör det till att äta tacos på fredagen även om jag försöker begränsa det till en eller två gånger i månaden. Min sexåring tycker att det är bland det godaste man kan äta och det kan man ju förstå eftersom det finns så mycket gott att välja på. Fast han äter bara tortillabröd och riven ost. Vilket är bäst, vindruvor, chips eller riven ost?

  Tänk Mien, nu kom mitt första inlägg i alla fall.

 3. Anna-Stina Says:

  Himmel ,jag borde inte ha tittat på den här bilden strax före min lunch - kall kokt flundra från i går! Lägger den väl på Husmans och blundar och tänker på pizzabullarna! Hälsa bagaren att han gärna får bjuda mig nån gång, jag kan köpa in mig med städhjälp el dyl, så mamma Mien får tid att baka med honom. Kram på er alla! Söndag em ska jag till av Bettan lovordad konstutställning i Grötlingbo bygdegård, om inget aber inträffar.

Leave a Reply