Spotify, varmkorv och vin!

Det har inte varit lätt att få ihop det sista av studierna. Jag trodde såklart att jag skulle plugga under julen men med tre barn och ett kontor som består av ett litet skrivbord på hallen, där alla går och är, så har det inte blivit mycket gjort. Igår kväll var det lite kris, en skrivuppgift kvar, jag ska kartlägga kommunens och skolornas policy vid läs- och skrivsvårigheter. Intervjuerna gjorde jag redan i november men sammanställningen har inte blivit gjord. Mamma kom och hämtade storasyster och lillebror och tog dem med sig hem för en tacokväll med övernattning. Mellanbrorsan åkte till en kompis. När Hemmansägaren kom hem från lammklippning tänkte jag att jag bara skulle visa honom att jag laddat hem Spotify innan jag fortsatte med uppgiften.

spotify

Spotify är ett streamingprogram där man lyssnar till musik lagligt. De flesta av er har det säkert redan men jag har inte fått någon invitation förrän nu. Hemmansägaren kan verkligen gå igång på lite bra musik och jag ville muntra upp honom lite efter en hård dags klippning.

Jag: Kolla här! Vi har Spotify nu. Skriv in en låt i fältet så spelas den!

Hemmansägaren: ( som alltid blir lite osäker när det är något nytt, är alla karlar så?) Jaha, vad är det för kul med det här då? Det är då ingenting för mig.

Jag: Jo, skriv in en artist eller låt som du gillar nu.

Hemmansägaren: (fräsigt) Jag kan inga artister! Skriv in nåt själv du om du tycker det är så kul!

Och så gör jag det. Jag skriver in Van Morrison som jag vet att H gillar och sedan strömmar musiken ut genom högtalarna. H går genast igång, börjar sjunga och trumma med händerna och försöker få upp ljudet på max.

H väljer låtar

Ganska snart är han helt inne i att välja låtar. Vi försöker gå ner i köket för att sitta där och lyssna men ljudet når inte ner dit. Det är så många tjocka stenväggar i vägen. Vi kastar i oss varsin varmkorv och sedan tar vi med oss vin upp till datorn.

H spotifyar

Vi lyssnar på musik och häller i oss vin. Den uppslagna pärmen ni ser till vänster är min ogjorda skrivuppgift. Sedan spårar det naturligt vis ur. Vi häller i oss mer vin och Hemmansägaren hittar gruppen Buckwheat Zydeco, jag tror det är något slags New Orleansgäng för de spelar dragspel och sjunger på skitkonstig franska. Vi föser undan all min studentlitteratur från golvet, och högar med smutstvätt och annat skräp och sedan dansar vi i flera timmar. Helt galet! Och jag som skulle plugga……

Så nu sitter jag här, dagen efter, med huvudvärk och panikskriver ett paper. H segade sig upp och åkte iväg och klippte lamm. Han var i alla fall väldigt nöjd med kvällen. Han jämförde den med sin utekväll i Visby i fredags och kom fram till att det är bättre att gå ut och dansa hemma. Inget krångel med inträde och vem som ska köra hem. När man dansar hemma kan tyvärr alla dricka så mycket de vill, men för somliga är det inte så kul dagen efter…..

Mien

som nu åker till Växjö ett par dagar! Och vars mor kommer att bli vansinnig då hon läser det här! Sorry morsan!

6 Responses to “Spotify, varmkorv och vin!”

 1. Anna-Stina Says:

  Sonja är nog inte dummare än att hon, liksom jag, kan glädjas åt att ni kan släppa alla måsten ibland! Och du fixar säkerligen det sista du måste av studierna och sen börjar ditt nya liv snart!

 2. Veronica Says:

  Haha, att ha spontat tokparty hemma är det enda nöjet man ha kvar som småbarnsförälder. Och inga uppgifter blir någonsin gjorde om man inte har deadlinesdödsångest. Tur att båten tar tre timmar ;-) På tre timmar kan man göra underverk!

 3. Ingrid Says:

  Ni är bara för underbara!!

 4. Anna Says:

  Det låter jättegött! Månne ses vi i studentstaden??
  /Anna

 5. sonja Says:

  Jag blir inte alls vansinnig. jag önskar dig varenda lycklig barnfri stund
  Skrivarkursen, Växjöstudierna och Skottlandsresan behövde du för att orka trampa vidare i grottekvarnen. Ni har fantastiska barn. Lilleman plockade ur diskmaskinen och jag räddare tallriksstaplarna i sista stund eftersom han staplar små och stora tallrikar om vartannat. Det festligaste var emellertid att han hade en lista med röda ringar, där han prickade av glas. bestick, tallrikar osv . Vem har lärt honom det ? Vendla skrattade nästan på sig då hon upptäckte hans organisation.

 6. admin Says:

  Tack mamma!
  Den där listan har jag inte sett! Men jo, han plockar gärna ur diskmaskinen! Han stoppar den innan den gått klart och sätter in skitig disk i skåpen, suck.
  mien

Leave a Reply