Gaza och Afrikas horn

Jag vill hedra alla frivilligarbetare i socknen! Kommer ni ihåg Röda Korsets julmarknad på Vingården i Hablingbo? Då det såldes hembakt, enriskransar och lotter ( bland annat….)? Mycket arbete och planering ligger bakom en sådan julmarknad, men det ger också resultat! 

 Röda korsets julmarknad på Vingården i Hablingbo

Det kom in mycket pengar på julmarknaden, ordningssamme kassören Birger har meddelat att det blev 5250 kronor! Sedan får vi ju in en hel del pengar på loppmarknaden på Hablingbodagen i juli också. Skänk gärna grejer dit! Hablingbodagen brukar gå av stapeln första lördagen i juli men i år har det klunkats om att man ska flytta den till primörpremiären i maj. Hur som, ni kan höra av er på hagsarve@telia.com  om ni vill skänka grejer, vi hämtar gärna!

kassör Birger

Här ser ni Birger (med dragspel) och Harriet, en annan eldsjäl i socknen, vi är i Gute Vingårds nybyggda lokaler, jättemysigt var det. 

 Marianne och Kajsen

Här står Marianne och Kajsen och säljer slut på allt. Nu i januari har Hablingbo Röda Kors krets skänkt 5000 kronor vardera till Gaza och Afrikas horn.Vi har också skänkt 10 000 kronor så att eleverna i årskurs nio kan få fortsatt utbildning i första hjälpen samt till Katastrofreserven. Sammanlagt nästan 30 ooo kronor! Visst är det fantastiskt? 

 Söndagen den 22 februari klockan 13.30 är det årsmöte på Magazinet i Hablingbo. Kom gärna dit. Dessutom är det ju fastlagssöndagen…..

Om du inte är medlem i Röda Korset så gå med nu! Ditt medlemsskap är betydelsefullt.

Mien

6 Responses to “Gaza och Afrikas horn”

 1. Görel Says:

  Två tummar upp!!!

 2. P Says:

  Bra jobbat! Tänk vad gott det gör både hemma och “där borta”. Här hemma ses man, jobbar tillsammans och lär känna varandra vid sådana här evenemang och “där borta” gör pengarna sitt för den goda saken.

 3. admin Says:

  Görel!
  Du är ju uppfödd i fin Rödakorsanda du också!
  Mien

 4. admin Says:

  P;
  Det är ju bra att man hjälper till men precis som du säger så är halva nöjet att träffa sockenbor!
  Mien

 5. Görels pappa Says:

  Alltid lika glad att läsa dina inlägg, spciellt förstås när dom handlar om RK.

 6. johan Says:

  Harriet vad heter hon mer den som frågar är johan andersson från återandvändarna undrar bara vad hon heter mer än harriet skulle va så bra om nån kunde berätta det

Leave a Reply