Disputationsförberedelser

Till Ranitas 50-årskalas inhandlade Hemmansägaren ett par gåbortskor. Dessa har vi förtvivlat letat efter idag. Tills vi kom på att de blev kvar i Grötlingbo bygdegård för en sisådär två år sedan. Tro mig, det gör inte så mycket för de var inte så snygga. Och de var för små. H vill ha ett par jodhpurs till disputationen, inte lätt att fixa det till på fredag! Jag påminde honom om att han har ett par, gamla och trasiga. Men finns det någon skomakare på södra Gotland?Vi plockade fram dojjorna och H började klura på hur man skulle kunna få fast klacken som ramlat av.

limpistol

Med hjälp av barnens limpistol limmades klacken fast.

lagar

Och för att vara på den säkra sidan, och inte, likt Askungen, behöva åka hem med en sko, säkrades även klacken med spik. H hittade några gamla pliggar som han nypte av med tång så de fick rätt längd.

spikar

Sedan var det bara att spika. Stora syrran tyckte vi var pinsamma som lagade gamla skor.

pälskille

Onekligen verkar det skönt att vara katt. Då behöver man inte bekymra sig om kläder, skor eller disputation utan kan bara vara, som man är!

Mien

2 Responses to “Disputationsförberedelser”

  1. Mats, kusinen i U-a Says:

    Hej Mien!
    Vilken skostorlek har Jonte? Han kan ta mina jodhpurs, svarta, lagom slitna, funkar nog på kalas i Uppsala (har funkat förr…) Tror tyvärr inte att J kommer i min kavaj alt kostym. De där kusinerna (+ lillebror Magnus -65), födda kring 1965-70 fick nog nån speciell välling, alla landade ju kring 190 cm och mkt bröstkorg….

  2. P Says:

    Är det jodhpursen han klipper lammen i har jag sett dem ! På tisdag är det dags igen, jag ska kolla limningen….

Leave a Reply