Redigering och Svampbob

Svampbob fyrkant

Idag skulle Stora brorsan åka till stan på en filmredigeringsdag med skolan. Han har sett fram emot det och vi har planert allt minutiöst noggrant. Packat matsäck kvällen innan. Pratat om hur resan skulle gå till. Döm då om min förvåning när jag kommer in från hästhagen i morse och ser brorsan sitta och titta på Svampbob fyrkant! Han var helt paralyserad av TV och hade glömt gå ut till bussen. Bussen hade gått för flera minuter sedan. Jag kastade, i panik in ungen i bilen, fyraåringen fick vara ensam hemma för han hade inga ytterkläder på sig och det var åtta minus, och körde sedan som en galning mot Havdhem. Jag körde fort, för fort på 30-sträcka!!!!, och hann till slut upp bussen. Medan jag körde skrek jag arga saker!

Sedan fick jag åka tillbaka och hämta fyraåring och hund och köra runt dem till respektive ställen. Jag kom trettio minuter för sen till jobbet! Inte kul! Nu har stora brorsan TV-förbud i en vecka! Jag gillar inte förbud men jag blev så hiskeligt arg över att ett skitprogram på TV ska ta över så kapitalt att man glömmer att åka iväg på något som man verkligen längtat efter. Och dessutom göra så att andra i familjen kommer för sent. Blir ni någonsin sådär arga?

Mien

11 Responses to “Redigering och Svampbob”

 1. Anna-Stina Says:

  Jodå, det minns jag minsann! Och då körde också jag för fort när jag skulle köra objektet för ilskan till skolan. Fortkörningen - det hände mer än en gång - var ett slags straff till ungen och den rädslan minns han än.

 2. Veronica Says:

  Inte varje dag, men säkert en gång i veckan blir jag helt skogstokigt arg på mina barn. Och tv-förbud på morgonen är nog en utmärkt idé. Det är så mycket som ska hinnas med ändå.
  Och vi har just infört dataspelsförbud för Gustav, eftersom det gör honom på så dåligt humör. Han tänker bara dataspel, väntar på på tills när han ska spela, blir arg när han inte får spela, blir arg när han blir avbruten i spelet. Kort sagt, nu är det slutspelat för ett tag.

 3. P Says:

  Jadå! Här brinner det till emellanåt. Som sagt, TV på morgonen är ett gissel. De svarar inte på tilltal och kan inte klä på sig samtidigt. Jag försöker att undvika TV:n när vi har tidiga mornar. Jag måste tyvärr erkänna att jag gillar Svampbob Fyrkant i lagom doser….

  Solen skiner och det är hårt i backen = ingen gegga i hagen = underbart!

 4. admin Says:

  Anna-Stina;
  Ja, jisses vad man kan bli arg!

 5. admin Says:

  veronica;
  Jag är tyvärr inte så långsint. Och inte konsekvent. Och som sagt ingen förbudsmänniska. Så därför sitter nu Emrik och ser en film med henning. men Henning behöver ju passning också….

 6. admin Says:

  P;
  Jag tror som du, ingen TV på morgnarna. Den regeln har jag alltid haft. Ända tills vi fick barn nummer tre och då föll liksom all planering. För att ha en chans att få på sig lite kläder och få iväg de andra barnen så, ja, får han se TV på morgnarna. och då blir tyvärr stora brorsan sittande också…..
  Mien

 7. Ingrid Says:

  Klart man blir arg när det blir så här. Och jag tror absolut inte att barnen far illa av det. De måste ju inse att de ställer till det för hela familjen.

  Jag hade en son som var totalt omöjlig att få upp på morgnarna, jag blev vansinnig när jag kom in från ladugården och hörde hur alla väckarklockor stod och larmade och han ändå låg och sov. Och det var inte bara när han skulle till skolan, det var likadant om han stämt träff med någon för att gå på jakt eller åka och golfa. Vad gör man!! Det mest drastiska var indragna veckopengar, men vad hjälpte det. Och det var ju synd om honom egentligen, för han sov ju inte av elakhet eller för att reta mig.

  Det där med barnuppfostran är inte lätt och görs bäst av dem som inga barn har! När man väl är förälder, inser man att det är hur knepigt som helst.

  Tack för dina rara kommentarer hos mig, det värmer! /Ingrid

 8. admin Says:

  Ingrid;
  För att ta fram kunskaperna jag lärde mig på fortbildningen i höstas, så här talar bara en människa med vidgade referensaramar! Tack!
  Mien

 9. Veronica Says:

  Ho, vem är någonsin konsekvent? Jag tror inte ens på konsekvent uppfostran, haha. Och jag tror som Ingrid att barn måste lära sig att mammor också har känslor. Sen får man be om ursäkt om man varit helt orimlig i sitt skäll ( även om jag kan bli vansinnig över att trampa illa på legobitar i trappan).
  Nu har ni bara en dator hemma Mien, så jag tror inte era barn kan få stora doser med vare sig nätet eller dataspel. Och det är vinter, då är det mer ok att ungarna sitter inne.
  Tur för er dock att poliser är så sällsynta på gotland! Här nere i skåne kryllar det av trafikpoliser, vi fastnar i säkert en i veckan! Fastnar i betydelsen, blir stannade. Men hallå, man tycker att de borde ha något bättre för sig (gryningspyromanen i Ystad ni vet) och vi är liksom helst bortskämda med att det ALDRIG är några poliser på vägarna.
  (Utom pikébussen från Stockholm på tisdagar då, som brukar åka Visby-Burgsvik tur och retur förbi Hablingbo.)

 10. Åsa! Says:

  Ha, ha! Svampbob är fängslande har jag förstått, här hemma finns det en skara beundrare utav den gula tvättsvampen… Själv har jag inte tagit mig tid att sätta mig in i hans märkliga värld…
  Och du Mien, tror du inte alla föräldrar blir skogstokiga på sina barn ibland? Lika skogstokiga som dom blir på oss;)

 11. admin Says:

  Åsa;
  Du har helt rätt. Visst blir barnen galna på oss också. Och jag är ibland alldeles skogstokig på min Hemmansägare. Och på mina elever. Och de är arga på mig. Och sedan blir man sams. Och tycker om varandra väldigt mycket. Det är väl så det är.
  Mien

Leave a Reply