Varför?

Varje gång jag ska stänga bakluckan på min bil sticker ett barn in huvudet under luckan så jag är nära att knocka det. Varför gör barn så? Varför får de, just i stängningsögonblicket, för sig att de ska hämta ut nåt från skuffen? Och varför kan barn inte fatta att de skulle vara mindre morgontrötta om de gick och lade sig någon gång på kvällen? Nu ska jag börja gå runt och säga till barnen att det är dags att gå i säng. Neeeej, kommer tioåriga dottern att skrika, hon sitter ute i lammhuset och gosar med sitt lilla lamm och vill göra så ett par timmar till. Neeej, kommer nioårige sonen att skrika, han sitter fastklistrad vid ett avsnitt av the Simpson´s vid TV:n och vill göra så hela natten. Och imorgon bitti när jag väcker barnen vid halvsjutiden så kommer båda att skrika: Neeeej! För treåringens del spelar det ingen roll om han är utvilad eller trött, han skriker Neeej så fort han får syn på mig, innan han ens vet vad det är fråga om.

2 Responses to “Varför?”

 1. matilda Says:

  Det gör ont att få bagageluckan i huvudet… Jag vet av erfarenhet!

  Vem vill gå och lägga sig egentligen? Åldersmässigt är jag vuxen men inte vill jag gå och lägga mig om en timme bara för att jag ska komma upp pigg och glad imorgon… :p

 2. lotte karlsson Says:

  Min man slår huvudet i allt hela tiden och har alltid gjort det !? själv slår jag lilltårna i allt som sticker ut (ständigt stukade) har börjat gå med kraftigt invinklade fötter om det känns som en smal passage. Det har blivit en betingad reflex.
  Det som är så underbart att sova, drömma! du får starta en drömmtävling med dina ungar (vad det nu kan vara ?)
  - fogblogg

Leave a Reply