Musikens hus och O´Connors

Vi hann verkligen med mycket under våra uppsaladagar. Vi hann käka frukost med våra vänner Jocke och Tove. Trendtove hälsade jag sedan på igen då hon jobbar extra i en skoaffär. Misstänker att hon köper skor för hela lönen. De här skorna försökte hon pracka på mig, de ska tydligen vara jättesköna. Till vardags jobbar Tove som projektledare inom barn-och utbildning i Uppsala kommun.

Morgonen efter disputationsfesten gick vi en promenad med Mats och Ingrid. Vi gick till Musikens Hus, en ny konserthall, typ vår kongresshall, som vi inte varit i förut. Här uppifrån får man se uppsalasiluetten från en annan vinkel. Musikens Hus har varit lika omdebatterat som Wisby Strand, men fin utsikt var det.

Det blir sådär då man fotar genom en glasruta. Men ni som kan er Pelle Svanslös känner säkert igen slottet till vänster och domkyrkan till höger. Jag har läst litteraturvetenskap på slottet.

Stora brorsan gillar Owe Thörnqvist och i någon av hans låtar sjunger han ju om Ofvandahls konditori så det var jag tvungen att fota. När jag ringde Jenny dagen efter disputationen satt hon minsann härinne och firade!

Gotlands nation

Och vi gick till den nya saluhallen. Den gamla brann visst ner. På andra sidan ån ser ni Gotlands Nation, hm, där har man väl tillbringat en och annan kväll….I källaren finns en pub, Rövar Liljas Håla. Vid balkongen är festsalen. När man nu ser Fyrisån och Gotlands vill jag gärna berätta en liten historia men jag tror jag gör klokast i att låta bli! En del saker gör sig bäst oberättade.

Efter ett tags promenerande blev jag vansinnigt tööööörstig och H blev sugen på kebab. Ingrid tyckte det lät OK med kebab. Men kusin Mats ville absolut inte gå in på ett snabbmatshak och käka kebab och dricka cola utan lyckades övertala oss att gå på o`Connors istället. Så fick det bli, lunch på irländsk pub. H åt fish and chips och jag tog en rejäl sandwich med oxfilé. Och maaaassssor med vatten. Sen blev vi lite piggare.

Tack för en toppenhelg!

Mien

One Response to “Musikens hus och O´Connors”

  1. Veronica Says:

    Jag tycker hon håller i riktiga Mien skor! Hoppas du köper dem nästa gång, elle be henne skicka dem!

Leave a Reply