Fisksopperecept

Fisksoppan

Här kommer mitt recept!

Hacka en rödlök och en  purjolök. Börja med att fräsa rödlöken i lite smör och olivolja ( det är mamma som säger att man ska ta lite smör och lite oliv och jag gör ju som hon säger! Man ska inte ha margarin enligt mamma….) Lägg sedan i purjon. När allt är mjukt, slå på lite vatten och några fiskbuljongtärningar och låt allt puttra under lock. När allt är mjukt, ta av från spisen. 

 Lägg i den tärnade fisken ( jag tärnar den ytterligare), morotsskalen ( skalade med potatisskalare på längden), sockerärtor, grädde ( har faktiskt tagit en trea röd grädde), grovmalen svartpeppar, en halv till en  pressad vitlök av god kvalitet( inte klyftor nu utan hela löken, mamma säger att står det en vitlöksklyfta i ett recept så menar de en hel vitlök….), salt brukar inte behövas tycker jag men jag är väldigt känslig för salt….. Krydda med dragon, ta ordentligt! Smakar härligt ihop men vitlöken och fisken!

Låt puttra på ettan tills fisken är klar, typ 10 minuter. Om man vill , häll i en påse bladspenat. Jag hade också i räkor precis i slutet, de ska ju inte koka alls. Men räkor är helt onödigt, det är gott ändå. Räkor gör bara att rätten inte tål att sparas i kylen.

Hoppas det blir gott.

Mien

3 Responses to “Fisksopperecept”

 1. sonja Says:

  Jag kan intyga att den blev jättegod. Lite har du nog missuppfattat míg ang vitlök, dubbla mängden har jag nog menat alltså 2 klyftor istället för 1.Hälften olja och hälften smör är vid stekning av t ex panerad fisk dvs den fastnar inte i pannan och stekytan blir jättefin.

 2. Lindsay Rosenwald Says:

  Hello very nice site!! Man .. Beautiful ..

  Superb .. I will bookmark your website and take the feeds
  additionally? I’m satisfied to seek out numerous useful
  info right here in the submit, we need work
  out extra techniques in this regard, thanks for sharing. .

  . . . .

 3. Chante Says:

  Hello there! This post could not be written any better!
  Reading through this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward
  this article to him. Fairly certain he will have a good read.
  Thanks for sharing!

Leave a Reply