Bokföring igen

Mien bokför

För att hålla nere kostnaderna så bokför jag själv. Jag har inget eget bokföringsprogram utan revisionsfirman jag anlitar, Företagslotsen, har en kunddator man kan få låna. Där har jag suttit idag. Jag stansar in alla fakturor enligt en kontoplan och får sedan hjälp med deklarationen.

exmpel

Man hade noga förberett mitt besök idag. Gjort små exempel som man ringat in med understrykningspenna så att jag ska fatta hur man ska göra. Jag är så dum på bokföring! Och det har det tydligen förstått på Företagslotsen! Trots deras pedagogiska genomgång var jag tvungen att ringa H. Jag hatar kvitton där inte momsen är uträknad utan allt står i en klump! Hur slår man ut momsen? Jo, man delar med fem! Och om momsen ska läggas på delar man med fyra. Och så är det debet och kredit. Matteläraren H bara suckar när jag ringer och frågar och säger:

- Inte i år igen!

Annica

Ibland måste jag be Annica om hjälp. Hon jobbar på firman och är dessutom Hemmansägarens A-kusin. Hon har ett enormt tålamod med mig.

eget rum

Det bästa med Företagslotsen är att jag har eget kontor. Tänk om jag kunde ha det hemma också! Jag hade tänkt göra klart bokföringen idag men hann bara klart till maj! Många månader återstår.

Mien

4 Responses to “Bokföring igen”

 1. Ingrid Says:

  Vilken bra revisionsfirma som har sådan service!

 2. sonja Says:

  Jag tog ju över efter pappa och det var inte så lätt första året,men det gick. Nu har bankerna system,där man kan bokföra räkningen samtidigt som man betalar den. Jag tyckte det verkade smart, men för mig som nu inte har några djur och bara ca 100-talet verifikationer blir det för dyrt. Du kan väl kolla upp det.Fördelen är att det inte blir så mycket på en gång och stressigt. Smart sätt att räkna ut momsen! Jag vågar inte skriva hur jag trasslar med den,men det blir också rätt. Det bästa är att renodla räkningarna och inte ha kattmat,lökar och blomjord på Granngårdens räkningar!

 3. Naomi Says:

  Wow! After all I got a weblog from where I be capable of genuinely take valuable information regarding my study and knowledge.

 4. Krystal Says:

  You could certainly see your expertise in the article you write.
  The arena hopes for even more passionate writers such as
  you who aren’t afraid to mention how they believe.

  At all times go after your heart.

Leave a Reply