Rock´n roll

diamond

I veckan har det varit bokrea. Enligt mitt tycke har vi inte plats för fler böcker, Hemmansägaren är ju boksamlare så vi har snart inte plats själva i huset. Trots mina protester kom vi hem med flera, nya titlar. Bland annat den här.

den romanska konsten

Och den här folianten som man får ont i handlederna av att ligga och läsa i. Men det var billigt, bara 150 spänn för den här jätteboken om kyrkokonst. Mycket bok för pengarna.

nordportalen

En hel sida i boken ägnas åt Hablingbo kyrkas nordportal som ju är världsberömd, åtminstone i Tyskland. Varje sommar stannar tyska turistbussar för att titta på Kain och Abel.

bakdörr

Egentligen ska vi inte handla något. Vi behöver storligen satsa våra slantar på en ny bakdörr, vår gamla är sunkig och går knappt att stänga. Vi har faktiskt tagit mått och H har talat med en hantverkare. Tyvärr glömde vi alldeles bort det när vi var i stan.

 elgitarr

För vi kom hem med en ny elgitarr till barnen.

förstärkare

Med tillhörande förstärkare. Nu är det verkligen rock´n roll på övervåningen kan jag säga. Det är så mycket rock att H till och med har föreslagit att vi ska köpa hörlurar så att bara den som spelar kan njuta av musiken.

( Vi skulle egentligen bara in till Åkesson Musik för att köpa en förstärkare till den gamla elgitarren men då visade det sig att det var billigare att köpa ett helt nytt kit. …)

Digitalt trumset

Barnen och Hemmansägaren ville också köpa ett digitalt trumset men där gick min gräns!

lekstugan

Lilleman tjatade till sig ett besök på Lekstugan.

Elsa 2 år

Och så har vi firat Elsa.

Elsa och henning

 Jättegulliga Elsa bor nästan granne med oss. Hennes föräldrar jobbar på Folkan, precis som jag gör, de är musiklärare ( det är inte jag….). Pappa Markus spelar nyckelharpa och mamma Marie spelar fiol och sjunger.

elgitarr 2

Men de kan säkert lära ut ett och annat riff också.

Mien

4 Responses to “Rock´n roll”

 1. Jenny Lidman Says:

  Boken “Den romanska konsten” ser inte bara tung ut att läsa i sängen, det måste göra förfärligt ont att somna och få den i huvudet!

 2. Mien Says:

  Den romanska konsten ska nog läsas i vaket tillstånd så att man inte utsätter sig själv eller andra för olyckor.

 3. sonja Says:

  Jag hade förmånen att vara den som först fick lyssna till pojkarnas gitarrlirande vid Vesterby. Lycka till boys!

 4. Elana Marzigliano Says:

  Good site you’ve got here.. It’s hard to find good quality writing like yours these days. I honestly appreciate individuals like you! Take care!!|

Leave a Reply