Mejl från gårdenvecka

Den här veckan är det Mejl från gårdenvecka. Det betyder att jag ska skriva en krönika som ska vara klar torsdag. Det är alltid lite snålt med tid till skrivandet eftersom jag jobbar i skolan på dagarna. Kanske jag kan få lite hjälp den här veckan? Det stora jobbet brukar vara att fundera ut vad man ska skriva om. Ska jag skriva om:

1. Alla överklaganden som sker till olika byggprojekt på Gotland. Alla listor man ska skriva på för NEJ. Jag vill skriva på listor för JA! Ja till en levande landsbygd!

2. Kulturskolan och dess fantastiska lärare. Om hur kulturskolans lärare får stå i städskrubben med sina fiolelever och liksom spela på undantag.

3. Skolan. Om hur Gotlands Kommun, helt stick i stäv mot vad de sagt förut, avskedar yngre lärare.

Vad tror ni? Vad vill ni läsa om? Har ni några förslag?

Mien

7 Responses to “Mejl från gårdenvecka”

 1. Görel Says:

  Jag vill ju läsa om alltihop… Men just nu så röstar jag för skoldebatten, behöver jobbas mycket på med föräldraupproret och allt!
  Havdhem skola saknar fortfarande kontaktpersoner - maila foraldraupproret@live.se (och försök stå ut med att ledarpersonerna stavar illa - jag ser det som ytterligare drivkraft att vi måste satsa på skolorna…).

  Bråka lite om maten för barn och unga också! Hur ska barnen orka prestera om de inte får fint foder, det fattar ju vilken kreatursuppfödare som helst. Den så kallade matutredningen är ett skämt. Noll vikt har lagts vid smakupplevelse.
  Tänk om man istället för tyska tunnpannkakor kunde vispa ihop en ungspannkaka på gotländska ägg och ekomjölk. Eller köttfärslimpa istället för suspekta köttbullar?
  Oj, nu blev jag visst lite uppjagad. Men det är ju så enkelt med schysst mat egentligen. Vi har iaf tjatat till oss bregott till våra skolbarn. Det går!

 2. Veronica Says:

  Jag vill läsa om bokföring! Det är inte bara du som sliter sitt hår just nu, om man säger så, och snart är det dags att deklarera också!

 3. Mien Says:

  Görel, får se om jag vågar skriva om skolan….då blir jag väl uppsagd.
  Vero;
  Bokföring, ja, det är en idé, ska fundera på det.

 4. Görel Says:

  Haha, tänkte inte riktigt på det! Du får skriva inkognito, be att de suddar din bylinebild lite! ;-D

 5. Anna Says:

  Skriv om doften av mylla och hur det börjar killa i harvtarmen hos lantbrukarna så här års. Häromdagen när solen sken, sa min man att det är just därför han är lantbrukare. När vårsolen börjar komma fram, och det anas att det är dags att börja arbeta med jorden. När det killar i harvtarmen helt enkelt. ;)

 6. sonja Says:

  Skriv om kulturskolan och dess lärare. Jag skulle hämta Vendla och lilleman och jag väntade och väntade och till slut gick jag in (ner i källaren ), där dom var helt omedvetna om att klockan var 1640. Den glada läraren med det lockiga håret sa “Dom hade så kul att dom inte ville sluta!”
  Skriv om harvtarmen. Det var det värsta jag visste.när vi kom till H-bo far och jag och det harvades där. Vårbruket ligger ca 14 dagar före Sanda och han blev som besatt helt darrig att nu måste vårbruket igång.

 7. admin Says:

  Sonja;
  Jag minns också vårbruket med vånda. Alla maskiner som krånglade, regnet som regnade på fel dagar och allt annat som var fel. Här i Hablingbo är vårbruket HYSTERISKT! Traktorerna går dygnet runt! Jag skulle aldrig kunna vara spannmålsodlare, jag har inte NERVER till det. Jag blir nervös bara jag tänker på det.
  Mien

Leave a Reply