Salmis till ungdomsboende

Vi har ju tre hästar av rasen New Forest, en av de större ponnyraserna, cirka 15 centimeter högre än russ. Olivia V, på bilden är dotterns ridhäst och nu över vintern har vi Olivia V installad på ridskolan i Grötlingbo. Där finns det ridhus man kan vara i vid dåligt väder. Och om solen tittar fram har dottern många kompisar i stallet att rida ut i skogen med.

Hemma går Olivia V:s föl, lille hingsten Salama. På bilden är han bara ett par timmar gammal, han föddes den 25 maj. Idag är han en ganska stor och busig pojke! Som sällskap har Salama, eller Salmis som vi säger, en gammal surtant, Lapascha. Lapascha är dräktig och tycker Salmis är hur jobbig som helst som vill leka och rasa när hon bara vill ta det lugnt.

På lördag ska Salmis flytta till ett ungdomsboende. Han ska få gå tillsammans med en annan unghingst, Santini. Santinis matte, Anki, bor också i Hablingbo och har fixat en ungkarlslya borta vid Dahlbys till gossarna. Det är Santini ni ser på bilden här nedan.

Här leker Santini med balplast! Snart ska han få leka med Salmis istället. Om gossarna trivs ihop är tanken att de ska vara tillsammans ända tills i höst.

Och tänk, om allt går vägen, får Lapascha snart en sådan här liten goding som vi kan mysa med. Här är Salmis cirka två veckor gammal och lär sig gå i grimma. Hemmansägaren kunde lyfta honom, det kan han inte idag!

Nu längtar jag efter lammungar och fölungar!

Mien

4 Responses to “Salmis till ungdomsboende”

 1. Veronica Says:

  och jag längtar efter sommar! Fina bilder Mien, synd att ni inte plåtade när H bar omkring med fölet, det såg så kul ut.

 2. Alexandra Olsson Says:

  Hej!
  Är detta Olivia efter Rolökke Swallow, u. Okinawa?? Snälla säg att det är hon!!! MVH Alexandra

 3. www.myamateurwebsite.com Says:

  I do agree with all the ideas you have presented for your post.
  They are very convincing and will certainly work.
  Nonetheless, the posts are too brief for newbies. Could you please lengthen them a bit from subsequent
  time? Thank you for the post.

 4. pussylicker.net Says:

  Good post. I will be experiencing a few of these issues as well..

Leave a Reply