Ensilagehack

 Hägsarve Kl 06:48

H är så nöjd. I år har vi gått ifrån rundbalssystemet och utfodrar våra lamm med ensilagehack. Lammen slipper slita och dra för att få i sig mat och det blir mindre med spill. Tackorna får i sig 30 % mer foder och fodret är bättre och godare. Låter bra alltihop men det där hacket fastnar i barnens kläder och i hundens päls. Hela vårt hem ser ut som ett foderbord. Drog just ur lakanen ur våra sängar, de är fulla med hack. När man tar av treåringen stövlarna på dagis så ramlar det ut en hög hack på golvet från varje stövel. Nu ska jag öpnna rensluckan på tvättmaskinen, centrifugeringen funkar inte som den ska. Misstänker att luckan är igensatt med hack. Någon har spillt ut saft på köksgolvet och i det klibbiga så har det fastnat hack. Jag tror inte att H har märkt att vi har hack överallt. Jag får väl gå ner och hacka lite på honom så han eventuellt blir varse problemet.

Leave a Reply