Något som berör

 Jag har skrivit Mejl från gården i sju år nu. Men sällan har jag väl fått så mycket uppmärksamhet som i lördags. Det där med den negativa synen till all nybyggnation på Gotland är verkligen något som berör människor. Det här mejlet fick jag från en gammal lärare till mig, det värmde lite extra.

Hejsan!
Vilket jättebra inlägg i ett viktigt ämne som du tog upp i går! Jag
läser alltid dina Mejl med stort nöje och här tog du verkligen upp
något som engagerar mig
mycket! Jag avskyr alla dessa negativa typer, ofta
sommargotlänningar, som driver sina överklaganden in absurdum och
vanliga gotlänningar som anser
varje förändring dålig. Tur vi har en del entreprenörer, men de får
verkligen jobba.

Hälsningar från
B N

5 Responses to “Något som berör”

 1. Anders Says:

  Bygg var som helst, men inte i min kantarellskog. Ramslökdungen skövlades för en ny väg förra året. Så klart man blir lite syrak ;-) Fast om några år, när det bor 10.000 personer i Fröjel, så kanske man kan öppna en pizzeria och ett litet bryggeri :-)

 2. Mien Says:

  Anders;
  Syrak, det är ett roligt ord som jag nästan hade glömt bort. ska använda det någpn gång jag också. Det är väl inte så kul att ramslöksdungar och kantarellskogar försvinner men min barndoms strand, B, var ju redan bebyggd. De har ju bara städat upp lite bland utedassen och de slitna tältdukarna där.
  Kul med ett schysst matställe i Fröjel!
  Mien

 3. Santinis matte Anki Says:

  Jag tyckte det var väldigt träffande det du skrev för jag, som relativt nyinflyttad hit, slås ofta av hur rädda man verkar vara här för förändringar. Full protest för minsta lilla sak. Sen om det är gotlänningar el sommargotlänningar som skyr förändringar vet jag inte men har tänkt mycket på det sen jag kom hit. Förändring kan ju ofta vara lika med utveckling och inte alls betyda något negativt.

  Syrak??? Är det ett gotländskt ord för typ sur eller nåt?

 4. Entrepenören Says:

  Ja, din vän BN har rätt… vi entrepenörer oavsett om vi är små eller stora får verkligen jobba…men ” man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke”…
  Kanske vi ses i Fröjel…troligt är det! Microbryggeri kanske det är en möjlighet…

 5. Anita Says:

  Syrak-strömming……..då vet ni vad syrak betyder!

Leave a Reply