Mitt i lammning….

så jag hinner inte blogga. Tackorna sprutar ur sig ungar och alla får tre! Ungarna är fina och starka så vi hoppas det går bra. När man har 70 tackor som lammar så är det ju alltid någon som får juverinflammation eller nån lammunge som blir dålig, men överlag ser det mycket bra ut!

Jag saknar dock öronmärken, har för länge sedan märkt upp de 35 jag fick märken till. Nu kör vi blanka extramärken som man får fylla i med, förhoppningsvis, ganska beständig tusch. Vilket jobb att märka om alla sen! Jordbruksverket, ni drar av pengar för alla som fyllt i blanketter fel och bötfäller folk. Men när NI gör fel, då får man inte ens en ursäkt. Jag är inte lite sur över att jag bara fått 35 märken istället för 135. Lammning är jobbigt ändå!

Det är inte sant att jag inte hinner blogga, allt som är kul hinner man med, men jag har kommit lite av mig på grund av att:

1. Kamrean är trasig, ruskningen hjälpte bara temporärt. Jag har lämnat in den på verkstad. Precis som Pernilla Å tipsade om fanns det en verkstad på Gotland även för grejer man köpt på nätet.

2. En kompis till mig som läser många bloggar ringde och sa att min blogg är för seg att ladda upp, bilderna tar för lång tid. Han sa förvisso att mina bilder var jättefina men att jag måste förminska dem i nåt program. De kan inte vara större än 600 gånger 800, vad det nu innebär. Jag måste kolla på det i helgen.

3. Påsklov med barnen. Kom på mig själv att ligga och läsa Tomtebobarnen för lilla sonen i morse. Klockan var halv åtta, alla lamm hade fått mat, H hade åkt till jobbet och jag kunde ligga och läsa saga. Underbart!

Vet ni förresten att, enligt Elsa Beskow, i Tomtebobarnen 1919, så är det så här:

Och far är stark och modig,

Och mor är blid och rar.

Detta läste jag för sonen i morse och han var mycket intresserad.

Mien

3 Responses to “Mitt i lammning….”

 1. Anna-Stina Says:

  Och jag som trodde att det var fel hos mig som gjorde att bilderna kryper fram - eller inte alls. Märkligt nog blixtrar hela bilden fram på en gång ibland!
  Orka, orka i barnmorsketider! Lena på Fride har också fått lammungar, hon har inte fler än att hon döper alla. I år ska namnen börja på V, berättade Gerd.

 2. Carmella Says:

  Hey there! I’ve been following your weblog for some time now and finally got
  the courage to go ahead and give you a shout out from New
  Caney Texas! Just wanted to say keep up the great work!

 3. Nola Says:

  Today, I went to the beachfront with my kids.

  I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said
  “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and
  screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

  She never wants to go back! LoL I know this
  is completely off topic but I had to tell someone!

Leave a Reply