Förlossning

Ursäääkta att jag inte skrivit på ett tag men nu är det lammning! Idag var jag ledig på förmiddagen. skulle skriva krönika, ha ha ha….

Har precis förlöst en tacka, hon hade två jätteungar. Den första kom med huvet före men den kom liksom aldrig ut. Jag vågade inte heller dra men lyckades lirka ut den. nummer två kom med rumpan före, den var rätt medtagen. hoppas det går bra för de små liven nu.

Nyduschad och ganska stressad ska jag nu till jobbet. jobbar kväll. ska åka med mina elever till visby på öppet hus på högskolan. och i natt ska jag skriva.

Mien

4 Responses to “Förlossning”

 1. Åsa! Says:

  Många järn i elden tror jag. Var rädd om dig Mien!

 2. Julia Says:

  Själv var jag med och förlöste min singelkompis Annika den 7 mars. Antar att du och tackorna har gått på profylaxkurs? Bad i värkarbetet? Lustgas? EDA? Ut kom i alla fall en Elmer.

 3. admin Says:

  Åsa;
  Tack för tankeställaren!
  Mien

 4. admin Says:

  Julia;
  Vilken ära att bli utvald att få vara med på sim väns förlossning! Säkert måste man få något speciellt band till det barnet då. Elmer är ett gulligt namn, det finns en liten kille på Havdhem som heter så också.
  Jag önskar faktiskt att jag hade lite lustgas till tackorna! Man ser hur ont de har och lider med dem! En lammförlossning går dock oftast ganska fort. Lamm är ju bytesdjur och kan inte ligga i förlossningsvåndor för länge på savannen. Annars kommer LEJONEN och tar dem!
  Mien

Leave a Reply