Fårösund nästa

Klockan är 05:54 och maken och jag har varit vakna lääääänge……….Matat lamm, ätit frukost, läst tidningen.

Idag ska jag på fortbildningsdag i Fårösund, folkhögskolan i Hemse där jag jobbar nu har en filial där. Bussen går 07:30 från Hemse. Skönt att slippa köra själv. Dagen ska handla om den nya organisationen. Fram tills nu har folkhögskolan varit en egen förvaltning men nu ska man göra en förvaltning med all vuxenutbildning. Kom Vux, folkan, och gymnasiet ska bli en och samma förvaltning efter årsskiftet.

Om jag får vara kvar på folkan så innebär det alltså att jag kommer att byta förvaltning, från Barn- och utbildning till den här nya som jag inte kommer ihåg namnet på. Idag ska jag förhoppningsvis få reda på vad det kommer att innebära.

Mina tankar kommer under dagen att gå till alla (oss?) som får ett varsel. Märkliga tider. En kollega till mig som arbetat i 22 år på samma skola blir övertalig till hösten. Hon kommer inte att bli varslad men riskerar att få ett arbete som ligger många, många mil från hemorten. Det här är en kvinna som arbetar mycket med skolutveckling, det kommer att bli en stor förlust för skolan att mista henne.

Vi får se vad dagen bär med sig.

Mien

11 Responses to “Fårösund nästa”

 1. P Says:

  Hur gick det med ditt jobb? Jag hoppas att du får ha det kvar, håller tummarna…

 2. Åsa! Says:

  Det är verkligen jobbigt med dessa nedskärningar, för alla inblandade. Vi får ta på oss skulden som inte fött flera barn:)

 3. admin Says:

  Tack P
  för din omtanke! Jo, jag har ännu jobbet kvar, åtminstone en vecka till.
  mien

 4. admin Says:

  Åsa;
  Det är jobbigt. Man får hoppas att det kan komma något gott ur det här också.
  Mien

 5. Anders Says:

  Ni får flytta till Uppsala igen, Hemmansägaren kan säkert få jobb på Katarinaskolan och det finns säkert jobb till dig med i Gottsunda. Jag vet en ledig 2:a i Svartbäcken ni kan köpa.

 6. admin Says:

  Anders;
  Jag skulle gäääärna jobba i Gottsunda igen! Jag älskade att vara där! Köpa kebab på lunchen. Jag minns när jag fick jobbet, folk typ beklagade mitt öde, så fel de hade! Roligare och mer utvecklande skola har jag aldrig varit på. Skolan hade elever från 32 olika nationer, det du! Och H gillade Katarina. Morgonbönen som lästes ur Gustav Vasas bibel. En tvåa låter lättskött och bra. Finns det några möjligheter att ha lamm där? Och hur är det med parkeringsplats till John Deeren?
  Mien

 7. Hemlig beundrare Says:

  Det ordnar sig Mien, men visa inte det här för Hemmansägaren.

  http://www.ladda-upp.com/bilder/18288/mien-och-

 8. Mr Says:

  Idag ska jag på fortbildningsdag i Fårösund, folkhögskolan i Hemse där jag jobbar nu har en filial där. ???
  När blev Fårösund en filial till Hemse???

 9. anliushufa.com Says:

  Hey! I could have sworn I’ve been to this website
  before but after reading through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 10. Brookwood Camps Says:

  Good information. Lucky me I ran across your site by accident (stumbleupon).
  I have saved as a favorite for later!

 11. www.huizen-oostenrijk.nl Says:

  Having read this I thought it was rather informative.
  I appreciate you spending some time and energy to put this
  informative article together. I once again find myself spending way too much time both reading and posting
  comments. But so what, it was still worthwhile!

Leave a Reply