Vilken PRAO-elev!

Vi har haft en PRAO-elev här, kusin Erik från Pite. Han ville inte praktisera på sin mammas astråkiga jobb, hon är lärare. Och pappans jobb på öronkirurgen var bara för blodigt tyckte han. Så det fick bli praktik på fårgård. Han var så intresserad och lättlärd, Erik. Här ska han märka upp lammungar.

Faster Annika högg i hon med. Här matar hon några överskottslamm.

Kusin Gustav undrar vad han kan hjälpa till med.

Nils har jobbat i flera dagar den här veckan i lammhuset. Han är en riktig talang med lammungarna.

 

Men oj, en gimmer har svårt att få ut sin unge. Förlossningsläkaren måste tillkallas. PRAO-eleven Erik håller i tackan medan Hemmansägaren lirkar ut ungen. Det såg dystert ut, ungen satt verkligen fast. Vi förvarnade barnen på att det kanske kunde gå tokigt.

Vilken glädje när den lilla gimmern fick ut sin jättedotter! Maken till större unge har man väl då aldrig sett! Ungen var superpigg trots den svåra förlossningen, viftade på svansen och bräkte. Tackan klarade också äventyret bra. Tack Erik för fantastiskt bra utfört jobb, utan dig hade inte det lilla lammet överlevt!

En liten sur kommentar från PRAO-elevens far:

Han tycker kirurgi är blodigt men vad är väl då det här?

Mien

3 Responses to “Vilken PRAO-elev!”

 1. Anita Says:

  Piteungdomar på påsklov .Dom är säkert arbetsvilliga och trevliga Det är alla Pitebor. så det så.

 2. Jenny Lidman Says:

  Hälsa kidsen att de har en väldigt stolt moster!!!!
  :) :)

  Åh vad kul att se bilder! Det måste ha varit huuur spännande som helst ju! Vilken plats att praoa på, alla deras klasskamrater hemma i Pite kommer bli så avis!!!! Jag är bara så full av utropstecken just nu!!!

 3. Anna Says:

  Det är naturligt..;)
  /anna

Leave a Reply