Begagnat

I helgen har det varit mycket jobb, jag har inte hunnit skriva. men jag har tagit många bilder, ska lägga ut fler ikväll.

Ikväll kommer familjens nya sängar. Vi har aldrig haft några kloka sängar. Dottern har legat i min gamla flicksäng. Den rasade ihop häromdagen. jag har lagat den flera gånger men nu sist sa jag till tösen:

- Släng ut skiten genom fönstret! Och då gjorde hon det. Nu ska eländet bli ved.

Och våra sängar, vad ska man säga, jag har skämts över dem! Värst har det varit då folk varit hemma hos oss och velat gå upp och söva sina små, gulliga barn i våra sängar. Jag har alltid fått något vilt i blicken då och skrikit:

- Nej, nej…

Hemmansägaren köpte sängarna begagnade för 21 år sedan, han gav 20 kr styck. De var dåliga redan då. Här ser ni min säng, ni anar inte hur obekväm den har varit!

Av tre sängar vi slängde ut igår så har två stycken bara tre ben! De har väl stått lutade mot varandra på något vis och hållit balansen men jag kan tala om att de har svajat betänkligt då man rört sig i dem. Vi har egentligen inte alls råd att köpa sängar men jag kan tala om att det skiter jag i! Har man legat på vassa fjädrar så tänker man så!

När jag berättade att vi köpt nya sängar var det en bekant som sa:

- Man kan köpa begagnat också!

Då började jag nästan lipa.

Mien

5 Responses to “Begagnat”

 1. Veronica Says:

  Sömn är viktigt! Klart ni ska ha en bra säng. Och lägg mest pengar på bäddmadrassen!

 2. Ingela Says:

  Jag håller verkligen med föregående talare. Håller också med om att man kan köpa mycket bra begagnade saker, men just säng är väldigt skönt med en ny. Vi köpte begagnade sängar till sommarstugan för 10 år sen. De kostade 300,- och var ju riktigt dyra jämfört med era. När jag hade som mest ont i min rygg köpte vi nya på IKEA och jag sover som allra bäst där. Kan bero lite på sjöluften också….
  Sov Gott!

 3. Anna Says:

  Det är klart ni skall ha kloka sängar! Vilken vis dotter du har som gjorde som du sa - och slängde ut sängen genom fönstret! Det tyckte hon säkert var kul….

  En bra säng spar på kroppen, och den skall ju funka många år!
  /Anna

 4. dgienlinea.dgi.gob.ni Says:

  What’s up, I wish for to subscribe for this web site to get most up-to-date updates, therefore where can i do it please assist.

 5. Loyd Says:

  I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get got an impatience over
  that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly
  very often inside case you shield this increase.

Leave a Reply