Fucked up fickbok

Nytt jobb (tredje nya jobbet inom loppet av fyra år…) och vaknätter i lamningen håller på att ta ut sin rätt, jag är superstressad för allt möjligt och jag lever i en röra.  Ett tecken på att jag är stressad är att jag tappar minnet! Jag har varit med om det förut och det är verkligen otäckt. Idag när jag åkte hem genom Libbenarvekvior såg jag att en av våra tackor i änget inte mådde bra. Jag störtade hem, slog upp i fårboken om hon hade några ungar och sedan började H och jag samla ihop medicin och fångstgrindar. Jag kollar i fårboken, går på toa, hämtar medicin i kylen och sedan är fårboken borta! Jag har letat ÖVERALLT men fattar inte var jag lagt den. Jag har till och med cyklat Hablingbo runt och letat i dikena för att se om jag lagt den på biltaket och sedan kört iväg. Men boken är borta!!! Ni som har lamm vet att man inte klarar sig utan den! Nu har jag förvisso fört över alla uppgifter i Elitlamm men boken måste ju fram! Var är den???? Var la jag den????Jag minns inte!!!!!

Om någon hittar en grön Fårägarnas fickbok så är den vår!!! Hittelön utlovas!!!

H lyckades fånga in den sjuka familjen så nu har vi dem hemma under behandling. De andra lammen i änget mår bra och är så fina i gröngräset. Det är de förstfödda som vi har släppt ut på bete, många fler grupper står på tur att få komma ut.

Det är mysigt att stå och titta på dem.

Lammungarna smakar på allt möjligt innan de fattar vad det är som går att äta.

Och så har de ingen respekt för elstängsel.

Det är som Hemmansägaren brukar säga, learning by fucking up, som gäller. De får sig ett par rejäla smällar av stängslet innan de fattar.

Mien 

8 Responses to “Fucked up fickbok”

 1. Åsa! Says:

  Mien, du måste vara rädd om dig!!!

 2. Veronica Says:

  Jag lider också av Alzhiemer-light. Så har det vara ända sen jag fick barn och det har inte blivit bättre med åren eller ju fler djur vi skaffar oss.
  Och det är sååå jobbigt när saker kommer bort som man VET att man hade koll på alldeles nyss. Man får skylla på mucklor (i huvudet;-)

  Fast allra värst är att det att komma på att man ska göra något, går iväg för att göra det, men när man är framme i ex. ladan för att hämta en höbal, så har man glömt bort det, och så gör man något annat istället, typ släcker lampan, och så går man därifrån och efter ett tag kommer man på vad det var man skulle komma ihåg, går tillbaka men tror att man skulle göra nåt i pumphuset, ex, ställer in en kratta, går tillbaka, och så där håller det på….

 3. sonja Says:

  Lugna ner Dig! Det är farligt att fara runt som en dåre,man hinner inte mer för det,fastän man tror det. Det bästa för mig,när jag tappar bort saker är att sätta sig på en stol andas djupt och sedan rekonstruera var man var ,när grejen försvann. Senast (för några dagar sedan var husnyckeln borta), så jag fick gå genom källaren några dagar. Plötsligt som en blixt kom det. Jag la den under mattan på trappstenen eftersom jag inte ville ha den med mig i motorsågsbyxorna som jag tog på mig på trappan.Jag är hopplös med nycklar!

 4. Anna-Stina Says:

  Alzheimers-tecken tydligen om man har för LITE i hjärnan, som jag, eller för MYCKET, som ni unga! Hur som helst jobbigt när man får ta så många extra steg för att leta.

 5. Anna-Stina Says:

  Och tack för UNDERBARA lammbilder!

 6. Eron Says:

  Located this post interested, added to faves

 7. medbroadcast.com Says:

  I am not certain where you are getting your info, however
  great topic. I needs to spend a while studying much
  more or understanding more. Thank you for excellent info I used to be in search of this info for my mission.

 8. Abe Says:

  I love what you guys tend to be up too. This kind of clever work and reporting!
  Keep up the awesome works guys I’ve included you guys to our blogroll.

Leave a Reply