15 HP + 15HP = 15 HP

Har känt mig lite ledsen och nere sedan jag fick veta att min tjänst på Högby ska dras in. Tanken på att börja om på nytt igen i Roma, ta emot nya elever, lära känna de gamla, lära sig älska alla…jag kände mig tömd på kraft!

Så nu har jag gjort en helomvändning. Jag ska plugga på heltid i höst. Eftersom det är helfart distans, 30 HP, fick det bli Växjö. Fyra sammankomster, annars allt nätbaserat. Kursen verkar lite flummig, men skönt med en paus från undervisningen!  Kursen heter Specialpedagogik - Att möta elever och stödja lärande i en skola för alla, man kan kolla mer här http://www.vxu.se/iped/utb/lararlyftet/specialpedagogik/

Det är så mycket konstiga regler runt det här med lärarlyftet, har tagit mig flera dagar att reda ut det. När man som jag har blivit beviljad 30 HP så kan man inte välja två 15 HP-kurser. 15 + 15 = 30 gäller inte i lärarlyftssammanhang. Väljer man en 15 HP kurs blir man av med de andra 15, så är det bara! Man kan alltså bara söka kurser som är på exakt 30 HP, då har man inte så mycket att välja på. Jag ville egentligen gå en 15 HP kurs i Visby i muntligt berättande men då hade jag blivit av med halva statsbidraget, synd.

Jag tror jag har en gammal kompis i Växjö, Annika. Hon bodde i alla fall där för 25 år sedan. Jag ska ringa henne och fråga om jag kan rulla ut mitt liggunderlag på hennes golv.

Mien

3 Responses to “15 HP + 15HP = 15 HP”

 1. Veronica Says:

  Bra att du fått chansen att läsa vidare och ta en paus - det lär väl inte ta så lång tid innan rektorn på Högby inser att det är en fullkomligt vansinnig idé att att dumpa tonåriga särskoleelever i vanliga lågstadieklasser! Frågan är ens om det är lagligt, har inte barn rätt att få det stöd de behöver på Gotland? Jag tycker nog att du borde bullra betydligt mer om detta, men som sagt, det blir nog bra om du får papper på kompetensen. Fast upplägget med poängen verkar ju helt flängt!
  På universitetet får man ju pussla ihop kurser?!!! Är du säker på att det på detta viset, kan du inte ringa och terrorisera någon “studievägledare” och åtminstone påpeka att det är väldigt dumt upplägg.

 2. Ingela Wigh Says:

  Distans är bra. Jag läser också på distans nu. Kul, men ibland riktigt svårt med diciplinen. Har dock inga problem med övernattningar eftersom alla sammankomster är inne i Stockholm. Däremot tänkte jag och familjen rulla ut våra liggunderlag under en hel vecka i sommar hos just denna omtalade Annika. Hon är otroligt generös och klarar hon familjen Wigh en vecka är jag övertygad om att några dagar med dig blir en ren njutning. Vi ska inte plugga där utan sonen ska gå på fotbollsläger. Tänk vad mycket man kan göra i Småland.

 3. Dee Says:

  Yes! Finally something about medical doctor.

Leave a Reply