Speciallärare?

Det där med universitetsstudier verkar vara bra krångligt. Ursvårt att få information. Nu fick jag höra, att eftersom det är sådan brist på speciallärare så kan man plugga till det och få 6000 kr i bidrag i månaden. Men, var hittar man den infromationen? Hos CSN tydligen. Ringde dem igår. Det fanns tre knapptryckalternativ. Ingen av tjänsterna var öppna.

Kanske lämnar jag in en ansökan i efterhand till speciallärarlinjen i Umeå, enda stället med distans helfart. Den är på tre terminer. Men, jag har ju redan en lärarutbildning som är 5 år lång. Och man får inte högre lön fastän man är vidareutbildad. Men kanske är det lättare att få ett jobb på Sudret. Inte vet jag.

Idag och imorgon ska jag på föreläsning i Visby. Idag handlar det om flickor med ADHD. Hur kan det vara att när det är fortbildningsdagar i Visby börjar det alltid halv nio. Men när visbyborna ska ut hit så börjar det klockan tio, de har så långt att åka. Varför är vägen från Visby till Hemse längre än vägen från Hemse till Visby. Det vill jag ha svar på.

Fick SMS från dotterns flöjtlärare igår. Började nästan grina:

Tack Mien för att du är en så engagerad förälder som hjälpte Vendla över det jättehöga trappsteget. Din hjälp är guld värd.Kram Annika

Mien (som måste rusa ut i bilen nu…..)

2 Responses to “Speciallärare?”

 1. Rochelle Says:

  Its not my first time to visit this website, i am browsing this website dailly and take good facts from here
  all the time.

 2. Dianne Says:

  When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me
  when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I
  recieve four emails with the same comment.
  Is there an easy method you can remove me from that service?
  Thanks!

Leave a Reply