Bra morgon och dålig morgon

Tisdag är en bra morgon, då kommer det två tidningar. Fredag likaså. Men de andra morgnarna, de kan man radera. Hemmansägaren och jag tjafsar hela tiden om vem som ska ha tidningen och när den ena vänder bort blicken så snor den andra åt sig tidningen. Ska man behöva ha det så här?

Mien

12 Responses to “Bra morgon och dålig morgon”

 1. Ingrid Says:

  Vet du när jag var barn bodde det två gamla fiskare i Klintehamn, Edan och Wicke. De var konstant osams, men det där problemet med tidningen löste galant. De rev helt enkelt tidningen mitt itu. Edan lästa första halvan och Wicke fick nöja sig med den andra. Han fick läsa alla fortsättningsidorna först. Skulle det kunna vara nåt??? /Ingrid

 2. Mats, kusinen i U-a Says:

  Hej!
  Ett alternativ vore att prenumerera på UNT (Uppsala Nya tidning), då får man två delar varje dag! Jag kan börja med sportdelen och sen hinna a-delen efteråt, och Ingrid är nöjd…. Fast ni kanske inte vill läsa om upplandsnyheterna…?
  //Mats.

 3. Veronica Says:

  Dela på tidningen! Det gjorde alltid vi med GA. Men riv den inte mitt i tu, utan en tar de inre sidorna (debattinläggen, familjesidan och prylmarknaden) den andre får de yttre sidorna, dvs ledare och “nyheterna” plus vädret. Det är ungefär lika gottiga delar ;-)

 4. admin Says:

  Ingrid;
  Bra idé med att dela på tidningen. Bara ett litet problem, vi kommer förmodligen att gräla om vem som ska läsa ledaren först.
  Mien

 5. admin Says:

  Mats;
  Men ingen av oss vill läsa sporten! Fast jag skulle kunna tänka mig att nosa lite på ekonomidelen faktiskt. Ja, UNT är en bra tidning, enda felet med den är att det står för lite om Gotland i den.

 6. admin Says:

  Vero;
  Ska testa imorgon.
  Mien

 7. Veronica Says:

  Hm, enda sättet att vara säker på att få den bästa biten först är att snabbskumma, om Linder har skrivit ledare så tar man den biten, är det något riktigt argt på insändarsidan så tar man den biten. På lördagar är köp och säljmarknaden bäst, så då är det inre biten som gäller. Det gäller att vara strategisk ;-)

 8. sonja Says:

  Varför läser inte 1 tidningen och den andra t ex du som gillar datorn tar nyheterna där. Jag funderar allvarligt på att inte ha någon tidning nästa år,nu när min nya dator är igång. Idag har den snälle Martin varit här och uppdaterat. Den j—a datorn har inte funkat klokt på 1 vecka, men när jag ringde efter Martin och satte på datorn, då kom det inte upp “Webbsidan kan inte läsas” minsann, så den har väl självläkt då! Precis som att ha tandvärk och när man sitter i väntrummet, då har den gått bort. Jag bad Martin om ursäkt, men jag undrar vad han tycker om sin klantiga svärmor innerst inne. Jag funderar allvarligt att läsa datorkunskap 50 p på distans i vinter. Kan det vara nåt för en gammal tant?

 9. admin Says:

  Till mor!
  Jag provar ibland att läsa nyheterna vid datorn. Men då kommer käre H och vill att jag ska sitta därnere med honom. Jag går då lydigt ner i köket bara för att få tidningen snodd mitt framför ögonen….Jag tror att han vill att jag ska sitta där för att han sedan ska ha någon att berätta allt intressant han läst för. Han argumenterar, gestikulerar och varvar gärna upp lite tidigt på morgonkvisten. Jag vill bara ta det lugnt och sitta och hänga. Det enda som funkar lite är att den ena av oss läser tidningen högt för den andre, men det blir lite jobbigt i längden.
  Jag tror du kan mycket om datorer redan, du lär dig i alla fall inte att ta hand om en struldator på datakurs. Struldatorer kör man upp på Elitservice på Hemse! Läst nåt kul istället!
  mien

 10. Veronica Says:

  Mitt i prick, tidningen läser man “tillsammans” vid frukostbordet, dvs man diskuterar det som står medan man försöker dricka kaffe och tjatar på ungarna att äta upp, kissa och borsta tänderna. Svårt att få samma känsla om en sitter på övervåningen.
  Och det finns ett bra knep som alltid funkar på datorer, starta om datorn. Om internet inte funkar, dra ut sladden i modemet, sätt tillbaka och starta ev. om datorn ;-)

 11. Klaus Says:

  Good day! This post couldn’t be written any better!
  Reading this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this post to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 12. 7du.de Says:

  This is a topic that’s near to my heart… Take care! Exactly where are
  your contact details though?

Leave a Reply