När ska jag få tid att klippa gräset?

Igår var det skol-DM i varpa i Rävhagen. Jag körde in ett lass med sex förväntansfulla tävlande. Här står stora brorsan med sin nya varpa och trasan i högsta hugg. Jag vet inte riktigt varför det är så viktigt med trasa. Jag vet bara att varje varpasäsong är mitt förråd med handdukar länsat. I bakgrunden ser ni Maria Mattson visa en kastare till rätta. Maria är lärare på Havdhem och en eldsjäl inom varpasporten. Utan henne så hade det inte funnits så många unga kastare kan jag tala om. Bredvid Maria står hennes syster, Kristina, också lika aktiv inom varpan. 

Havdhem lag 3, Emrik, Gustav och Lukas.

Havdhem åk sex, flickor, Alex, Vendla och Karro.

Jag lämnade Rävhagen och åkte på ett jobbmöte. Då och då har jag nämligen, å jobbets vägnar, ärenden till gymnasieskolan. För att överleva så är det så här man måste göra, planera in jobbmöten efter skol-DM i varpa. Hur ska man annars kunna skjutsa och stötta sina barn?

Bohmans bunker. Här har man svettats över ett och annat prov.

Det är lika jobbigt varje gång att åka till Trojaborg, Elfrida André, Christoffer Polhem eller vad nu skolan heter, tycker jag. Det ser precis likadant ut där nu som när jag började där för 26 år sedan! Samma golv, samma dörrar och samma lukt! Det enda som är ändrat är väl namnet. Jag tror att det är doftminnet som spökar för när jag går in på fd Säveskolan så vältrar sig ett vemod över mig. Gymnasietiden var ändå inte lika jobbig som högstadietiden, men inte är det precis min lyckligaste period i livet…….Jag trivdes aldrig riktigt i skolan förrän jag kom till universitetet.

Här, till höger, hade jag mitt skåp ett år. I blå rad tror jag. Nu har någon annan stackare sitt skåp här. I det här utrymmet råder alltid källarmörker, man har inte  aaaaning om vad det är för väder ute då man vistas i de här lokalerna. Fy.

Exakt, precis på pricken likadant som för 26 år sedan. Spooky.

Ungdomarna jag träffade på är dock hur goa och trevliga som helst, det är lokalerna som ger mig the creeps.

Tillbaka på Rävhagen så hade tjejerna vunnit silver.

Killarna hade varit duktiga de också men i deras grupp kastar verkligen eliten så någon medalj blev det inte. Maria Mattsson tyckte dock att killarna varit så schyssta och trevliga på plan så hon gav dem ett litet inofficiellt hederspris. Maria vet hur en slipsten ska dras, om man säger så…….

Sedan blev det Mc Donalds och en repa på stan. Stora syrran köpte examenskläder och jag störtade in på Indiska en halv minut och hittade lite saker. Killarna uppehöll sig under tiden på Claes Ohlsson. Det är ju inte så ofta man är i stan så man får ju passa på.

Innan vi åkte hem var vi på Keges utlämning.

Stine, som driver Kvinnegårda catering ringde nämligen och behövde ha hem ett spann räkor och en jätteburk rom. Jag kände mig som en hjälte när jag kunde ordna det för Stine skrek i telefonen:

- Hurra Mien! Du kar räddat Käldares smörgåstårta!

Så nu vet ni det, det är tack vare mig de kan smaska i sig god smörgåstårta på Kälder i helgen. Eller, kanske inte bara tack vare mig…….

Väl hemma så hann jag faktiskt gå på toa. Men sedan var det bara att spänna för hästtransporten och lasta häst för stora syrran skulle köras till ridlektion i Grötlingbo.

Och efter jag lastat av hästen var det bara att fortsätta upp på Hemse för stora brorsan skulle på simträning.

Vi passerade då den här skylten och kunde konstatera att någon varit ute och skrubbat.

Och sedan tittade vi till alla lamm och så var det dags för mig att åka på utbildningskväll. Jag ska ju jobba i vallokalen under EU-valet så jag fick lära mig allt om det.

Det var den dagen det. Men när ska jag få tid att klippa gräset?

Mien

14 Responses to “När ska jag få tid att klippa gräset?”

 1. Veronica Says:

  Aaarhg, ditt livspussel är helt imponerande! Och där ser du bloggens makt ….ena dagen skriver du om skylten, nästa dag är klottret borta ;-)

 2. Ingrid Says:

  Oj, oj, jag blir svettig bara av att läsa ditt dagsschema!! /Ingrid

 3. P Says:

  Phu! Själv tycker jag att jag varit duktig när jag tvättat gardinerna och strykt dem samt målat några fönster. Du har en enorm arbetskapacitet! Glöm inte att ta det lugnt.

 4. admin Says:

  Vero;
  Bloggens makt….ja om den kan ta bort klotter så är det bra!
  Mien

  Ingrid;
  Det var egentligen en härlig dag, att bara få köra runt på barnen och hjälpa dem.

  P;
  Nja, jag är egentligen rätt lat och befinner mig i ett tillstånd som Hemmansägaren kallar post-lamning, vi kommer oss inte för någonting. Vi ser att det finns trasiga plastspann på storgården som behöver plockas upp men vi är liksom handlingsförlamade.

 5. Anna-Stina Says:

  Jag kommer med lien bara du säger till!

 6. admin Says:

  Anna- Stina
  Tack!

 7. Anders Says:

  Jag var till Råma och spelade varpa en gång, men det gick inget bra. Spela varpa är inte min grej.

 8. Anders Says:

  “Jag var till Råma och spelade varpa en gång, men det gick inget bra. Spela varpa är inte min grej”

  Det gick inte bra, heter det korkskalle :bonk:

 9. www.hahaxue.com Says:

  I go to see everyday a few websites and blogs to read articles,
  but this blog provides quality based writing.

 10. Cory Says:

  I wanted to thank you for this great read!! I absolutely
  loved every little bit of it. I have you bookmarked to check out new stuff you post…

 11. www.texaseducationinfo.org Says:

  Excellent web site you have got here.. It’s hard to find high-quality writing like yours nowadays.
  I honestly appreciate people like you! Take care!!

 12. Whitney Says:

  It’s actually very complicated in this busy life to listen news on TV, so I just
  use web for that purpose, and take the newest news.

 13. Brookwood Camps Says:

  Very nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say
  that I’ve truly enjoyed surfing around your weblog posts.
  In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you
  write once more very soon!

 14. Kelle Says:

  Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t
  loading correctly. I’m not sure why but I think its a
  linking issue. I’ve tried it in two different
  internet browsers and both show the same results.

Leave a Reply