Så har napplammen det

Napplammen har ju lämnat trädgårdslivet och förenat sig med den övriga flocken nere på betet.

Här är Aladdin, Tiara ( skymd) och Blommis tillsammans med Sofia och Katja i Häglunds trädgård. Så här skrev Gunnel, som tagit bilderna, till mig:

Du skulle ha sett flickornas lycka över att få gulla med dina lamm. “Vi vill stanna här i Hablingbo hos lammen och hästarna,” sa de små asfaltsblommorna och såg så ledsna ut när vi förklarade att det inte gick så bra. Men dagen var en pastoral idyll och jag kunde ju inte låta bli att föreviga den. Barn, djur och blomsteräng på våren är en oslagbar kombination.

 Och här är Tiara igår. Hon gillade inte regnet utan blev jätteglad då Hemmansägaren kom med lite varm välling till henne. Men hon har faktiskt vuxit sedan hon flyttade.

Lammen går på ett jättebete. Men nu börjar det nog snart bli dags att flytta dem igen. De måste trycka ner gräset lite till så vi slipper betesputsa, sedan ska de gå över till jättebetet som ligger alldeles intill.

En del lammungar år så stora så att de nästan lyfter tackan då de diar.

Mien

4 Responses to “Så har napplammen det”

 1. Åsa! Says:

  Härliga bilder! De där tjejerna kommer alltid att minnas den stunden.
  Ulvskog och mjölkgropen, kan det vara möjligt? Endel människor slutar aldrig att förvåna mig:)

 2. Anna C Says:

  Hej
  Napplammen verkar ha växt enormt. Är det dundervälling ni göder dem med??! ;) Det är bara Tiara som ser liten ut. Antar att hon är född relativt sent? Vi klarade oss undan napplammen i år tackvare att våra trilling tackor har varit så enormt duktiga mammor. Nu är även våra tackor och lamm på bete, åkte i går. Lammningen drog ut på tiden plus att den var senare än den brukar. Det är kul att se hur andra får har det, bland maskrosor och enbuskar.

 3. sonja Says:

  Härligt att se stora fina lamm som är på g och växer.

 4. Veronica Says:

  Våra lammungar är också jättestora! Men tackorna har smalnat av rejält.
  När är det dags att skilja dem åt?

Leave a Reply