Sommargäster och grävning

Jaha, så har vi haft våra första sommargäster, Håkan och Lovisa och deras barn Isabella och Bianca har tältat i vår trädgård en natt. När Håkan och Lovisa bodde på Gotland för ett par år sedan var vi lärarkollegor. Tyvärr har de nu lämnat ön för Trosa. Vi har haft mycket kul med den här familjen genom åren och det är väldigt roligt att träffas. Champagnen på bordet hade de med till mig!

Lovisa är inte bara gympalärare utan kan numera också titulera sig trädgårdsmästare! Grattis till examen!

Visst tyckte Håkan det var kul att träffa oss men mest hade han nog längtat efter dricke. Han beordrade fram en flaska på stört.

Luktar ljuvligt!

Och smakar ljuvligt också!

Två femåringar, Henning och Bianca.

Här äter vi hela gänget.

Vi åt lammracks, så jäkla gott! Barnen gillade det också. Jag bara skar isär racksen, geggade ner dem i lite köpt allroundmarinad och sedan på med en krydda jag hittade i skåpet, Sjaustrukockens gotlandskrydda tror jag den hette och så på med dem på grillen, det blev sååå gott!

Håkan och stora brorsan spelade sedan guitar hero. Det är faktiskt kul. Jag blir lätt sittande med barnen i timmar med det här spelet, jag som annars inte är så intresserad av TV-spel.

Dagen därpå åkte vi till Vamlingbo och badade, alla utom Hemmansägaren som naturligtvis klipper lamm dygnet runt. Fattar ni hur jobbigt det måste vara i den här värmen? Den här tjejen gick runt på stranden och erbjöd ponnyridning.

Jag hade med mig a-kusin Jens och hans kompis Oskar från Västervik också. De här killarna låg i vattnet hela tiden så det var bara tur att jag lyckades få en bild av dem. Jag smorde in alla, tyckte jag, med sololja och förmanade och satte på T.shirts men eftersom de här killarna låg i vattnet hela tiden så liksom glömde jag deras ryggar. Stackars Oskar fick ordentlig soleld. Fy så jag skäms över det! 

Det är skönt att ha med sig lite äldre killar som kan sysselsätta Lilleman och förverkliga hans sandprojekt.

Det grävdes och grävdes.

Killarna tyckte jag var urfånig som packade ner spadar.

- Det är bara bebisar som leker i sanden, sa Lilleman surt.

Men sedan var det han som grävde mest energiskt av alla.

Trosafamiljen tyckte stranden var toppen!

Mien

Leave a Reply