Årsdag

Idag var det min födelsedag. Eftersom jag suttit och skrivit artiklar hela dagen så blev det inte något firande. men på kvällen kom mamma och bjöd ut mig och barnen till Fidepuben. Vi spelade golf medan vi väntade på maten. Mommo var en fena på golf, gjorde till barnens förtjusning två hole-in-one! I bakgrunden barnen. Och Hemmansägaren? Han klippte naturligtvis lamm, det är högsäsong nu.

Mamma och jag beställde bondens grillspett. Det visade sig vara en enorm anrättning.

Det smakade lika gott som det ser ut! Det var en röra, något med rödlök och sirap, som var väldigt god. Barnen tog hamburgertallrik.

Här är bonden själv, Hemmansägarens kusin Lars. Det är han och hans fru som driver puben och det är Lars som klurat ihop spetten.

Men den här mannen åt ingenting, absolut ingenting.

Han bara drack läsk.

Tack för en fin kväll mamma!

Mien

5 Responses to “Årsdag”

 1. Ingrid Says:

  Grattis så här en dag i efterhand! De där spetten såg verkligen enormt läckra ut./Ingrid

 2. Maj-Britt Says:

  Stort Grattis Mien !
  Bondens grillpett får jag bestämt prova, var det lika gott som det ser ut?

 3. sonja Says:

  Det var god mat och rödlöksmarmelad har jag ett recept på, som jag skall leta fram. Mina minigolfkunskaper var nog nybörjartur, men kul var det,liksom att få se campinplatsen. Jag hade ingen aning om att den var så stor. Synd bara att det är så långgrunt så man inte kan bada. Tack för en fin kväll tillsammans med dig och barnen.

 4. admin Says:

  Ingrid;
  Tack, tack!

  Maj-Britt;
  Tack! Spetten var jättegoda men köttet kallnar ganska fort då det hänger i luften sådär så man ska njuta det med en gång.

  Sonja;
  Rödlöksmarinad var en höjdare! En av de godaste röror jag smakat till kött faktiskt!
  Mien

 5. Anonym Says:

  Hej Mien.
  Grillspätten på Fide stavas med Ä eftersom det gäller spätt med ä för en bonde. Röran med rödlök är inte med sirap och vi kallar den rödlöksmarmelad. Härligt att ni hade trevligt hos oss och att maten smakade bra. Välkomna tillbaka.
  PS nu är det säsong för hemandsägaren att vara Fides trivselvärd på fredagar.
  Tack för att vi får låna honom.
  Ha de

Leave a Reply