Nej, Mien! Fyyyy, Mien! Släng! Kasta!

Förlååååt att jag inte varit här på ett tag! Hemmansägaren, min ivrigaste bloggläsare, har varit mycket besviken på mig. Varje morgon har han varit här och kollat och det har ju, till hans stora besvikelse, inte funnits något nytt. 

- Du måste ju säga till när du tar bloggpaus! Man kan ju tro att det hänt dig något!

Det har inte hänt mig något! Jag mår bra och nu är jag tillbaka igen!

 Om ett par veckor får vi hantverkare hit. De ska isolera och panela in vinden så att våra barn får lite mer utrymme att vara på. Jättebra. Men, vinden är ju full med saker? Smockfull? Det får inte plats en endaste liten hantverkare där uppe så som det ser ut nu kan jag säga. Och absolut inte några barn. Och var ska sakerna ta vägen? För brygghusloftet är ju också smockfullt? Och vi har ju ingen källare? Och vad kan man kasta?

Jag kände mig mycket vilsen i allt detta. Så jag utarbetade en plan:

1. Städa ur hönshuset så att det blev tomt.

2. Tömma brygghusvinden, kanske flytta allt till hönshuset.

3. Tömma vinden och flytta allt till brygghusvinden…………..

När jag städat ur hönshuset, tog två hela dagar, så började lusten avta. Men då kom faster Annika hit. Igår morse intog hon gården och styrde upp det hela kan jag säga. Jag bar och konkade ner från vindarna. Faster Annika tvättade, skrubbade och kastade. Det som hon inte kastade hängde hon upp i hönshuset. Ibland, när jag försökte smussla undan nån grej, när jag hade svårt för att kasta, så tog faster Annika i:

- Nej, Mien! Fyyyy, Mien! Släng! Kasta!

Så det var bara att lyda.

Det kändes som om jag var med i TV-serien Rent hus. Ni aaaanar inte hur mycket grejer vi har! Och råttskit!

- Städa Mien! Man kan få sorkfeber av all den här råttskiten! sa faster Annika argt.

Här ser ni faster Annika med lite gamla släktklenoder som hon städat ut. Visst ser hon snäll och rar ut men inte en enda onödig pryl blir kvar i huset då hon drar fram. Hemmansägaren försökte protestera och ta tillbaka ett utrensat fat som han köpt på auktion en gång:

- Men ge dig! Vad ska du med den där gamla skiten till? fick han till svar. Darrande försvann H sedan från hönhuset.

Det som inte slängdes arrangerade Annika snyggt ute i hönshuset. Faster Annika har nu gjort om vårt hönshus till en 100 kvadratmeter stor antikaffär! Det är riktigt hemtrevligt, med trasmattor på golvet och allting! Och Hemmansägaren kom på andra tankar efter avbasningen och började rensa han med.

Grejer, grejer och grejer. Från golv till tak. Fattar ni, allt det här har funnits i vårt hus! Inte konstigt att vi själva knappt har fått plats!

Släktens gamla, rangliga stolar, som jag ska renovera någon gång……..

- Men Mien, det finns en anledning till att de här sakerna har burits upp på vindarna av dina förfäder en gång, sa faster Annika och ställde ut stolarna i loppisen, som hönshuset numera kallas. 

Eftersom loppisen ligger ute vid vägen stannar det till bilar då och då. I en av bilarna hoppade de här människorna ur. Gustav och Martin, kusin Mats fina pojkar. Gustav och Martin ville inte köpa något i loppisen.

- Det finns faktiskt ingenting härinne som jag skulle vilja ha, sa Gustav.

 Men däremot var de lite intresserade av lammskinn. Tack för titten pojkar, det var jättekul att ni tittade in!

 

Trots att vi inte hade någon loppisskylt ute så kom det folk förbi och handlade ändå. Den här lille killen köpte fiskedrag.

Och ett kastspö som jag aldrig använder!

Men nu är skylten ute! Kom och fynda gammal skit! Om en halvtimme kommer Daniel och Emil och ska fortsätta hjälpa mig bära ut grejer idag. För det är bara i hönshuset, förlåt, loppisen, det syns att något hänt. Vindarna är ännu lika smockfulla………..

Mien 

  Som vill ge Annika ett jättetack för allt du gjorde för mig igår. Ljus och kärlek till dig!

8 Responses to “Nej, Mien! Fyyyy, Mien! Släng! Kasta!”

 1. Ingrid Says:

  Jag vill också ha en faster Annika!!!!

  Kul att du är tillbaka igen och lycka till med loppisen. /Ingrid

 2. Anonym Says:

  Tack och lov! Du är tillbaka, jag började tro att du tagit bloggsemester UTAN att meddela i förväg ;-)
  Jättebra idé med loppis! Vi hade en i höstas och ska ha en i nästa vecka. Det bästa är när man liksom får svart på vitt att något inte är värt nåt, inte ens 10 kr. Då kan man köra det till tippen med gott samvete.
  En idé när det gäller gamla leksaker också, be ungarna göra i ordning ett eget bord med egen bössa i loppisen med sina gamla leksaker/serier/filmer etc. Om de får behålla pengarna själva så rensar de som bara den!

 3. Veronica Says:

  Anonym ovan är allstå jag, haha. Ibland tappar datorn bort cookisarna.
  Och annika ser verkligen oskyldig ut, men driftig! Toppen om detta resulterar i en ny fin vind!

 4. Veronica Says:

  För övrigt blir jag helt bestört över alla fina gamla grejer du haft på vinden i alla år. Och så har jag flyttat när du har loppis! Vad ska du ha för bakspaden! Gabriel vill ha den ju!

 5. admin Says:

  Vero!
  Härligt att höra ifrån dig! Jag har tänkt så mycket på er! Bakspaden var Berth här och köpte idag. För 40 kr. Sorry.
  Längtar efter er!
  Mien

 6. Jenny Lidman Says:

  AAAaaahahahah! Jag kan faktiskt höra att du citerat henne RAKT AV!

  *skrattar*

  Ja är hon inte fantastisk att ha till hands systra mi ;)

 7. Veronica Says:

  nåväl, vet inte hur vi hade fått hit den till oss ändå i brådrasket. och mer gamla prylar behöver vi ju egentligen inte heller ;-)
  längtar också efter er allihop!

 8. http://newsbudz.com/go/?url=https://www.explosion.com/134923/dr-lindsay-rosenwald-confirms-fbio-partnership-nyc-penthouse-listed-for-65-million Says:

  Woah! I’m really digging the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.
  I must say you’ve done a amazing job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Safari.
  Excellent Blog!

Leave a Reply