Mera röj!

Loppisen drar till sig MASSOR med folk! Igår var det främmande bilar på storgården non-stop.

Jag har nu tömt en av vindarna, brygghusvinden. Vinden inne återstår och den är större….Så i eftermiddag hoppas jag att vi har ännu fler saker till försäljning!

Stora brorsan satt pall ute i loppisen igår. Han hade hittat en låda med Hemmansägarens gamla serietidningar. Hela dagen satt han och läste MAD på engelska.

Så mycket trevligt folk som kommer in. Den här kvinnan fyndade två blomlådor och ett litet inramat fotografi med Skokloster på. Hon skulle ge Skoklostertavlan till sin pappa som bror granne med slottet. ( Jag hade tänkt slänga det gulnade fotografiet men nu fick jag 20 spänn för det!)

Och så här glad kan man bli när man hittar ett metspö.

Stora syrran fick slita hårt med att ta betalt. Det här paret köpte ett gammalt tvättset från Kockums och de var så glada och trevliga.

Men alla var inte trevliga. Det hade kommit in en sur och otrevlig typ också som började tjafsa om priserna med stora syrran. Och jag var på återvinningen i Hemse och kunde inte komma till undsättning. Det tyckte hon inte var kul.

Själv har jag inte tid att stå ute i loppisen. Jag bär ner prylar från vindarna, röjer och städar och åker till återvinningen. Det är otroligt slitsamt jobb kan jag säga! En hel hästkärra med skräp fick jag iväg igår. Plus att jag var på Mattssons Smides järnåtervinning och dumpade av en sädskruv och ett expansionskärl med tillhörande rör. I morse vaknade jag med värk i ena benet. Jag måste ha sträckt mig på något vis. Nu har jag tagit en värktablett och hoppas det ger med sig för jag ska ju bära prylar hela dagen!

Kan ni fatta????

Som tur är har jag varit klok nog att anställa två grabbar till min hjälp. Här är Emil. Emil är egentligen jättesöt men han envisas med att göra grimaser då jag ska ta kort på honom.

Och Daniel. Utan Emil och Daniel hade det här inte funkat kan jag säga för Hemmansägaren är iväg hela dagarna och klipper lamm och har inte tid att hjälpa mig. Daniel hittade en gammal skinnrock på vinden som han tog till sitt hjärta! Du kommer att vara coolast i Uppsala i höst, Daniel!

Elof, den fåntratten, är inte mycket till hjälp. Men han tycker det är hemskt spännande att smyga runt uppe på vindarna bland alla saker.

Egentligen är jag arg på honom. I två dagar var han borta! Och som vi har letat. Och undrat. Och frågat runt. Men så kom han tillbaka, vilken glädje! Elof kunde inte berätta var han varit men han var mycket ångerfull och i stort behov av kärlek. Mysgubbe! 

Till halv ett i nättres röjde jag i köksskåpen och bar ut porslin vi aldrig använder till loppisen. Kolla, jag har tomma hyllor nu! Och när man plockar ur diskmaskinen så finns det plats för porslinet i skåpen. Man behöver inte trycka in allting längre. Fantastiskt. Och så mycket pengar det kommer in sen då……..Det är bra för snart ska lilla valpen betalas.

Nej, nu måste jag försöka få igång mitt ben. Jag har inte tid att ha ont nu!

Mien 

Tack mamma för att du höll ställningarna i köket igår! Du vet precis vilket käk ungdomar gillar. Idag kommer min lillesyrra hit och har kökstjänst. Den här utrensningen är personalkrävande!

7 Responses to “Mera röj!”

 1. Veronica Says:

  …som jag alltid brukar säga, de allra flesta kunder är jättetrevliga, men 5 procent är miffon. och tyvärr tar de procenten upp alldeles för mycket tid och tankemöda.
  Be Venda säga åt arga tanker och gubbar att fara åt h-t!
  Jäkla stil med att stå och gnälla om priser med ett barn. Såå snålt. det är liksom bara att betala eller gå.

 2. Annika Says:

  Hej! Vad duktiga ni är på att rensa, skulle kanske ha loppis här hemma hos oss oxå. skulle nog inte komma något folk till hovshaga tyvärr och så har jag ju inte så fina lokaler som ni!!

 3. Julia Says:

  Jösses. Tur att vi bor litet och utan uthusvindar. Ser fram emot besöket i morgon, får se vad jag kommer att fynda…

 4. Görel Says:

  Wow, va duktig du är!
  Det är så himla svårt att rensa… men lite good feeling när det kan gå vidare, till någon som faktiskt kommer att använda det. Och får man lite pengar på köpet så är det ju en bonus!
  F.ö. blir jag helt KÄR i barnvagnen, nästan så man ska köpa den och fixa en fyra bara för att kunna ut och fingå med en sån… Men den är säkert såld nu! :-)

 5. admin Says:

  Vero;
  Många blir som alldeles galna när de kommer in och ser alla, gamla grejer. Det var lite hysteriskt igår också………….
  Mien

  Annika;
  Men framförallt så har ni inte lika mycket skit som jag har! Ni har ju städat och snyggt!
  Mien

  Julia;
  Du får inte köpa något! Det finns ingenting som du behöver här! Men det ska bli trevligt att ni kommer!
  Mien

  Görel;
  Barnvagnen är kvar…………..
  Mien

 6. sonja Says:

  Det är kul att laga mat till ungdomar som lassar in och jobbar. Jag lagade samma mat till barnbarnen i Klinte. Tänk vad man få ut av ett kilo kassler!

 7. Wiley Says:

  Saved as a favorite, I like your web site!

Leave a Reply