De verkligt stora frågorna

Det är inte klokt vad skit jag har haft i mina köksskåp. Flera kassar med gammal plast lämnar nu köket. Det åker inte ut i loppisen utan till tippen! Såg inne på Linda Skugges blogg att man kan vinna priser för bästa vardagskaosbilder. Det här är väl lite kaos i vardagen? Kolla in grilltången mitt i alltihop.

Se så vackert! Ett skåp med bara sådant porslin som vi använder! Och så lite farligheter högst upp. Vi har ju små människor som hälsar på här ibland och som man inte riktigt kan lita på.

Ja, jag är barnsligt förtjust i barnporslin. Varje gång jag är på fastlandet köper jag några nya muminmuggar för tyvärr förolyckas en och annan då och då. Muminmuggarna är Arabia. Pippimuggarna är Rörstrand. Muminmuggarna är finare men Pippimuggarna håller bättre.

Annars har jag inte hunnit så mycket idag för det kommer kunder hela tiden. Jag tycker det går bra att göra sig av med grejer men faktiskt ångrade jag mig lite när mannen i ljusblått gick iväg med de blå blomkrukorna. Jag har köpt dem på icaspecialen i Klinte en gång i tiden och de är så fina. Men jag har ju typ inga krukväxter så vad ska jag med dem till? Och förresten så har jag ju sparat de allra äldsta och finaste krukorna så skärp till mig nu!

Idag kom min allra käraste Eva och hälsade på. Eva och jag har båda vuxit upp i Sanda och hållit ihop i vått och torrt under alla år. Eva är en sådan vän som jag aldrig blir färdigpratad med. Hon kan med lätthet prata upp ett nyladdat batteri i min mobil. Och när mobilen börjar svida och pipa om low battery level så är människan långt ifrån klar. Här står hon på vår storgård med sin Tomas, Harald och lilla Malva och virkar?

Men hon bara hjälper Harald att skarva. För detta var sommaren då Harald virkade, non-stop!

Så tufft med en kille som virkar! Kolla in de fina, egengjorda armbanden han har om handleden också!

Efter alla år med mig så kan Eva det där med skinn! Hon vill ha stora, fina tackskinn. Därför hade jag sparat ett sådant till henne. Tomas och Eva flyttar nämligen i dagarna från ett mindre ställe i Vällingby till ett större i Norrtälje och då behövs det fler skinn!

Evas Ellen fick hjälpa stora syrran med försäljningen. Stora syrran har ruttnat rejält på det där med loppis kan jag säga.

Tänk vad stooora våra flickor har blivit. Tyckte det var förra sommaren som Eva kom hit med sin lilla Ellen första gången. Men det kan det inte ha varit.

 

Och så kom Lotta, hon berättade att hon är sommarboende i Alva sedan många år. Då tyckte jag att hon absolut skulle köpa en Mejl från gårdenbok. Jag pladdrade på där om att jag är krönikör och Mejl från gården och bla bla. Då sa Lotta:

- Min man skriver också lite!

Här är mannen. Men han verkar ju lite bekant? Eller??? Oj, oj, här har man stått och pladdrat när man har självaste deckarkungen Håkan Östlundh på besök. Oj, oj, ibland önskar man att man kunde hålla truten! Håkan Östlundh anses ju vara en av de bästa i Sverige! Så synd att han blundar här på bilden!

På Östlundhs hemsida kan man läsa att frun, Lotta, är bokomslagsdesigner………..Uj, uj. Men Lotta sa i alla fall att hon tyckte det skulle bli kul att läsa min bok……………..

Kolla förresten in den här intervjun i Expressen där det sägs att deckare handlar om de verkligt stora frågorna, något som jag tror är alldeles sant.

Imorgon tror jag faktiskt att jag tar och stänger lilla loppisen och far och badar med mina barn. Lilleman är arg och sur på mig för att jag håller på med skräp hela dagarna. Men jag gör det ju faktiskt för hans skull………….så att han ska få eget rum…………..

Mien

Håkan, kom gärna tillbaka så jag får ta en bättre bild!

9 Responses to “De verkligt stora frågorna”

 1. Ingrid Says:

  Hoppas ni får en fin dag vid stranden, här ser det väl inte ut bli något bra badväder precis, men det kan ju bättra sig. /Ingrid

 2. elisabet Says:

  Jag har läst alla Håkans böcker med stor förtjusning
  dom utspelar sig i mina hemtrakter…………..är född i Hemse
  så beskrivningen av badet i Rone var på pricken…………där man gick i simskola precis när skolan slutat i början av juni och det var 15-16 grader i vattnet. Inte konstigt att man inte är bra på at simma.

 3. Åsa! Says:

  Har du fått träffa Håkan Ö!!! Nu blev jag bra avis!

 4. Kicki Says:

  Hej hej!

  Har också läst Håkans böcker och som sagt man känner igen sig. Är uppväxt i Alva, numera boende i Hemse. Beskrivningarna är toppen och dessutom så kan man känna igen personligheterna som han har hämtat ideér ifrån :)

  Kicki

 5. Mejl från Gården » Blog Archive » Lamb shoulder and lentils Says:

  […] kom ett brev från vår gode vän Håkan Östlundh som skriver gotlandsdeckare. HÄR!  http://www.hagsarve.com/wordpress/?p=2817 kan du läsa om när jag träffade honom första gången, ha ha och HÄR! […]

 6. Mohammed Says:

  When some one searches for his necessary thing, thus he/she
  wants to be available that in detail, so that thing is
  maintained over here.

 7. kancmarket.com Says:

  I’ve been browsing online more than three hours today,
  yet I never found any interesting article like
  yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers
  made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 8. http://newsbudz.com/go/?url=https://www.metroguiltypleasures.com/metro/charles-oakley-continues-in-basketball-coaching-brookwood-camps-in-ny Says:

  Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just too fantastic.
  I actually like what you have acquired here, really like what you’re stating and the way in which you
  say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible.
  I cant wait to read far more from you. This is actually a great website.

 9. kingslangley.2day.ws Says:

  Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital
  to assert that I acquire actually enjoyed account your blog
  posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I
  achievement you access consistently fast.

Leave a Reply