Mobiler och sånt

Saker jag irriterar mig på just nu:

1. Min mobil. Den har ständigt dålig teckning. (Och den är så gott som ny………….)

2. Folk som pratar in lååånga meddelanden på mitt mobilsvar. Jag har inte tålamod eller tid att lyssna av dem.

3. Folk som istället för att skicka SMS pratar in ett tio-minutersmeddelande på mitt mobilsvar och där det viktiga de har att säga kommer sist i meddelandet.

4. Mobiler överhuvudtaget.

5. Telefoner som ringer överhuvudtaget.

Hm, om jag håller på så här kommer väl ingen att våga höra av sig till mig längre?

Mien

7 Responses to “Mobiler och sånt”

 1. Ingrid Says:

  Korta meddelande är bra, vare sig man använder mobil eller telefon.

  Jag blir VANSINNIG när jag tvingas höra på andras ½-timmes långa mobilsamtal på bussen, på stranden, i affären eller någon annanstans där jag inte kan komma ifrån det. Jag har varit med om att en brud snackade i mobilen i bussen från Klintehamn tills hon steg av i Visby, då pratade hon fortfarande, men vi gick åt olika håll.

  /Sura kärringen Ingrid

 2. admin Says:

  Ingrid!
  Håller med! Jag gillar mobiler. Att man kan nå varandra för viktiga saker. Nå sina barn i skolan tex. Nå sin käraste på jobbet då lammen är ute….Själv är jag en lärare som tillåter mobiler, men jag tillåter inte att man håller på med dem under lektioner. Funkar alldeles utmärkt! Eleverna köper det direkt! ” En lärare som GILLAR MOBILER!! Dåååå vill man ju inte missbruka dem! ( ha, ha, jag lurar dem…. )Fram för mobiler och lär människor använda SMS! Mycket mer avstressande och bara det mest väsentliga blir sagt
  / Sura kärringen Mien

 3. sonja Says:

  Jag skulle gilla ett kort smssvar från dig, så att man vet att meddelandet nått fram. Jonas svarar alltid ok, ja eller nej och det gillar jag.
  Hennings Nintendon låg bredvid den sovande lilleman,när jag lämnade honom i H-bo. Finns det inte i vagnen som du satte honom i ?

 4. Anna-Stina Says:

  Du är ingen sur kärring, Mien - du är TRÖTT!
  Betr mobiler: folk får fråga mig “har du inte fått mitt sms?” för jag har inte ens vanan att kolla om någon hört av sig! Men den bärbara telefonen har jag med mig ut i trädgårdsarbetet, tappar bort den ibland och DÅ är det bra att ha en mobiltelefon och ringa till sig själv för att höra var den lilla mojängen ligger!

 5. admin Says:

  Sonja;
  Jag ska bättra mig på att svara på SMS. Oftast svarar jag men eftersom jag har så dålig mottagning går inte meddelandet iväg utan hamnar i UTKORGEN och då bör jag ställa mig på ett ställe i trädgården där det går att skicka, men det blir liksom inte av då.
  Yes, Nintendot låg i barnvagnen.
  Tack
  Mien

 6. Anonym Says:

  Mien, ha inte dåligt samvete över att du inte ALLTID är tillgänglig.
  Använd mobben till det viktigaste, ringa maken och barnen. Strunta i all annan kommunikation ett tag och ta semster från telefonen och kanske även bloggen ett tag ;-)

 7. Donte Says:

  Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be
  waiting for your next post thank you once again.

Leave a Reply