Om ljus bla

Nej, det var verkligen inte vår dag i söndags. Eftersom en lampa gått på den gamla transporten så lämnade jag in den på service förra veckan. Jag ville ha en hel och fin transport när vi åkte till riksbedömningen. När vi så ska åka, vid halv nio på söndagskvällen, och det börjat skymma, så lyser inte en enda lampa på det fucking släpet!  Vi fick åka ändå, med vår mörkertransport, glida Storgatan fram i Hemse i mörker. Fy så dåligt jag mådde av det. Och när vi åkte hem var det helt svart i augustinatten. 

Jodå, nu har jag laddat upp riksbedömningsbilderna. Här ser ni en av Hägsarvebaggarna synas i sömmarna. Efter badet släppte vi baggarna i en blåsig hage borta vid Lukse så de skulle torka. När vi skulle hämta dem söndag så var de fulla med stora kardborrar! Vi fick stå och trassla ut kardborrar på dem innan vi skulle iväg. Suck. Efter det såg det ut som om de var tuperade! Jag vet inte om det bidrog till resultatet men domarna gnällde på spindelhår.

Ett annat år stallade vi in baggarna innan bedömningen för att de inte skulle skita ner sig. Jag tyckte så synd om dem att de skulle stå inne så jag gav dem kraftfoder. Det fick till följd att de fick ont i magen, diarré, och de bajsade över sig och kladdade ner varandra……Vi fick stå och skrubba dem i rumpan i panik…….Jag skulle kunna skriva en lång lista med Vad du inte ska göra innan riksbedömningen. När jag har gjort alla misstag så kommer den listan!

När jag kom hem från jobbet igår så var det full rulle i loppisen! Tänk att det ännu kommer kunder! Den här kunden hatar att vara med på kort men ville ändå gärna visa vad hon köpt. Några gamla slevar, tillverkade på gården av far Ole? En tändstickshållare och nån träbit som jag tror har med vävning att göra.

Nej, man kan inte ha slevarna inne i köket. De är ordentligt maskätna!

Carl-Gustaf Rosander, sommarboende i Nisseviken, fyndade en liten bältesväska och en Mejl från gårdenbok. När Carl-Gustaf och jag började prata visade det sig att Hemmansägaren och jag haft hans systerbarn i skolan. Och att han brukar läsa Mejl från gården trots att han bor på fastlandet. Jag blev glad över det!

Jag har också fått lite namn på folk som kanske kan hjälpa mig värdera kaminen. Den här kaminen är jättegammal, min mamma har iallafall aldrig sett den i bruk…..Många vill köpa den men jag vet ju inte vad jag ska ta för den.

Själv ska jag inte ha den, även om kaminen är fantastiskt söt. Jag har brandskräck och skulle aldrig våga elda i en dylik. Plus att det är väldigt pysslig eldning, bara, små, små vedbitar får plats. Ingenting för mig som är van med Keddy!

När jag kom in från loppisen gick jag raka vägen upp på vinden. Där hade ett takfönster kommit på plats. Jag är i och för sig lite blödig av mig men jag började nästan gråta då jag såg det. Det blir ju så fantastiskt bra!!! Här har vi bott jättetrångt, Lilleman har inte haft något eget rum. Och på vindarna har det varit smockfullt med saker. Och så nu! Kan ni fatta? Idag ska nästa fönster i på andra sidan murstocken.

Många har sagt till mig att det är dumt med takfönster, att de bara läcker och jäklas. Men det blir ju så fint ljus? Jag tänker att jag väl får ha små pytsar på golvet som fångar upp vattnet då det regnar. Eller som en väninna till mig sa:

- Oroa dig inte Mien! Det regnar ju så sällan på Gotland! 

Idag kommer det en belysningsman och vi ska planera det elektriska på vinden. Nere har vi sådana här anordningar med spottar. Vi har ju så lågt i tak så vi kan inte ha något som hänger ner.Men jag gillar inte spottar har jag kommit på. De är busdyra i inköp, krångliga och varma att byta. Jag funderar på att ha lysrör på vinden. De håller bra, lyser bra och är billiga att byta. Dessutom älskar Hemmansägaren lysrör. Sen kan man väl ha lite andra lampor också?

Mien

8 Responses to “Om ljus bla”

 1. Julia Says:

  Ett gäng “ljusslangar” kanske. Vill de hotta till det där upp kan man ju ha någon som blinkar och har sej?

 2. Carina Says:

  Spottar i golvet!! Det är grejer det! Eller varför inte ljusslangar? Min mamma kallar dem för “raggarslang” och det finns de som inte blinkar. Rätt snygga om man gömmer dem lite! Min är virad runt trappräcket på övervåningen.

  Kul att Loppisen rullar på!

  Har skrattat gott åt riksbedömningen! Ge inte upp Hemmansägaren! Jag lovar köpa skinn fast det är tuperat m spindelnät:-)

  Hälsar Carina, sommarboende i Alva som handlade stolar, hamnade på bloggen och som troget läser bloggen med stort nöje!

 3. Annelie Hansson Says:

  Riksbedömningen har jag funderat på, det är som en kattuställning,
  hårvård och bedömning med baggen stående på domarens bord?
  Jag är glad att jag hann läsa om det på din blogg, jag hade nog farit med baggarna obadade lite snabbt lastade i transporten. Jag lär mig nya saker hela tiden bara genom att titta in på din blogg!
  Förresten så måste konkurrensen vara stenhård på Gotland, med så många lammproducenter, bättre lycka nästa gång.
  Hälsningar från Annelie i Boden som börjat med Finulssfår (jag fortsätter att läsa dina inlägg).

 4. admin Says:

  Julia;
  Ljusslangar låter tufft!

  Carina;
  Kul att höra från dig! Hoppas stolarna håller ännu….Spottar i golvet låter väldigt modernt! Annat än den ladgårdsbelysning jag just beställt. Måste forska i golvspottar. Har du det i din lada?

  Annelie;
  Så roligt att du hälsar på här! Du har så fina bilder på dina finullstackor på din blogg!

  Mien

 5. Carina Says:

  Min lada är inget mer än just en lada för tillfället, nystädad dock, så jag får plats med alla stolar…..huserar Helen och Håkans där, de köpte också stolar hos dig!

  Vilken vacker trapp till mellanvåningen!! Ska kolla m ex-maken ang limmet, han har golvfirma….

  Det kommer att bli jättefint m vitmålad panel!

 6. Lindsay Rosenwald Says:

  Hi I am so delighted I found your web site, I really
  found you by mistake, while I was searching on Bing for something else, Anyways
  I am here now and would just like to say thanks a lot for a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it
  and also added your RSS feeds, so when I have time I
  will be back to read more, Please do keep up the great work.

 7. Kristan Says:

  Great blog here! Also your website a lot up very fast! What web host are
  you the usage of? Can I am getting your affiliate hyperlink to your host?
  I want my web site loaded up as quickly as yours lol

 8. Danuta Says:

  Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I
  was curious about your situation; we have developed some nice practices and we are looking to swap strategies with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

Leave a Reply